En man i vit t-shirt med Diakonias logo sitter i en grupp av människor och gestikulerar med händerna.
Ekonomi

Löner och arvoden

Här presenterar vi hur löner och arvoden bestäms på Diakonia.

Årsmöte och styrelse

Diakonias årsmöte är det högsta beslutande organet. De väljer styrelse och utser generalsekreterare. Det är Diakonias styrelse som beslutar om lön för generalsekreteraren.

Diakonias styrelseordförande får 7 350 kronor i arvode per månad. Övriga styrelseledamöter får inget arvode för sitt arbete. De kan få ersättning för förlorad arbetsinkomst.

Diakonias generalsekreterare

Generalsekreteraren är tillsvidareanställd och omfattas av bransch- och löneavtalet för Ideella och idéburna organisationer. Generalsekreteraren har inget avtal om avgångsvederlag.

Tjänsten som generalsekreterare på Diakonia är för tillfället vakant. Diakonias tidigare generalsekreterare hade en månadslön på 74 800 kronor. 

Generalsekreterarens ansvar är bland annat att leda och utveckla organisationens verksamhet, och säkerställa att den genomförs enligt riktlinjer som beslutas av årsmöte och styrelse.

Generalsekreteraren företräder Diakonia nationellt och internationellt.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.