Engagera dig

Diakonia arbetar för en bättre värld. För att vi ska lyckas behöver vi dig. Du kan vara med och bidra.

Som engagerad för Diakonia kan du starta en insamling, delta på arrangemang, informera om Diakonias arbete eller vara kontaktperson i din församling. Helt enkelt inspirera andra att vara med och förändra världen. De flesta engagerade finns med i en församling, men det är inget krav. Oavsett var du är gör ditt engagemang skillnad!

Vill du engagera dig? Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för engagerade eller hör av dig till oss på Diakonia. Våra kontaktuppgifter finns längst ner på den här sidan.

Bild på Sayuri Kikuchi

Diakonia för mig

Ett konkret exempel hur vi kan leva som kristna

Det handlar inte bara om att ge ekonomiskt stöd till de mest utsatta, utan att stärka varje människa till ett värdigt liv. Styrkan ligger i att inte driva projekt i egen regi utan se var det spirar lokalt. Därför tror jag att det är viktigt för våra församlingar att stötta och få inspiration av Diakonias arbete i vår kallelse som Jesu lärjungar.
Sayuri Kikuchi, Nybrokyrkan Falun

Fyra glada flickor på cykel

Uppmärksamma Cykelprojektet i vår

I vår kommer 200 frivilliga att cykla Vätternrundan tillsammans med Diakonia och Stephan Wilson. Detta gör vi för att uppmärksamma hur Cykelprojektet i Bangladesh arbetar för att bryta normer och stötta flickor som vill cykla. Ni som församling kan också vara med och uppmärksamma Cykelprojektet under våren. Vi har samlat ihop en massa tips för hur ni som församling kan engagera er.

Berätta om Diakonia

Ska du berätta om Diakonia i något sammanhang och vill visa en film? Här är en lista med filmer som kan passa.

Vill du ha filmerna i högre upplösning kan du mejla Unni (kontakt längre ner på sidan).

Bild på pastor som tar emot information av en Diakonia-volontär

Samla in pengar till Diakonia

Starta en insamling

Många bäckar små kan göra stor skillnad! Din insamling kan till exempel ske på ett läger, en marknadsdag eller via Facebook. Här finns tips och svar på vanliga frågor.

Som församling kan ni välja att följa något av Diakonias projekt. Det gör det enklare att både engagera sig och att starta en insamling. Diakonia har hundratals projekt världen över och bland dessa finns ett antal profilprojekt som representerar bredden av vårt arbete. När ni väljer att följa ett av dessa får ni information, stöttning och regelbundna uppdateringar kring vad som händer i ert projekt. Ett perfekt sätt att komma närmare och känna mer delaktighet i Diakonias verksamhet. Vilket är er församlings profilprojekt?

Det svenska biståndet

Det svenska biståndet är en viktig del av kampen mot världens orättvisor. Coronapandemin, följderna av kriget i Ukraina och klimatförändringarna handlar om liv. Samtidigt som fattigdomen i världen ökar ser vi hur Sverige har lämnat det viktiga målet att en procent av Sveriges gemensamma resurser ska gå till bistånd.  

Vi kan inte göra allt men vår kristna tro och övertygelse manar oss att bidra med det vi har, att på Jesus uppmaning älska vår nästa och att ge en röst åt den som saknar det. Den kristna kyrkan bär en stolt tradition av samhällsförändrande engagemang. Diakonia värnar fortsatt att det statliga biståndet ska uppgå till en hundradel av BNI. Ni som församling är välkomna att delta i det arbetet.

Fler sätt att engagera din församling

Kontakt församlingar

Unni Jonsson

Kommunikatör församlingar

Skicka epost
08-453 69 51

Jacob Ämterlind

Projektledare församlingar

Skicka epost
08-453 69 12
Bild på Evelina Rosell

Evelina Rosell

Projektledare engagemang

Skicka epost
08-453 69 78

Nyhetsbrev för dig som engagerad för Diakonia

Ditt engagemang förändrar världen! Ett första steg är att skriva upp dig på vår mejllista så får du del av kampanjer, aktiviteter och information om hur du kan vara med i Diakonias arbete för att skapa en bättre framtid. 

Anmäl dig här

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.