Två unga kvinnor står med ryggarna mot kameran och håller om varandra. De har likadana gula tröjor på sig och långt mörk hår i hästsvans.

Skolprojektet

Utbildning som ger möjligheter

Alla barn har rätt att gå i skolan. Ändå får inte alla möjlighet till utbildning. Många av de barn som inte går i skolan lever under svåra förhållanden - i fattigdom, flyktingläger eller på anstalt.

Tillsammans kan vi göra så att barn och unga över världen får möjlighet att studera. Diakonias skolprojekt är till för att alla barn och ungdomar ska få undervisning utifrån sina förutsättningar. Det rustar dem för framtiden. En del är redan på god väg, men det finns många fler som behöver få den undervisning de har rätt till.

En ung kvinna visar upp en knuten näve

Undervisningen gav hopp om framtiden

Redan som ung dömdes Aummaritta Somjai för flera brott. Läget tycktes förtvivlat. Men med envishet och hjälp från Skolprojektet lyckades Aummaritta få ordning på livet. Nu läser hon till advokat.

Två händer som skriver i en skrivbok på thai, sett ovanifrån.

Skolprojektet - så funkar det

Utbildning är nyckeln till så mycket i samhället. Men alla barn har inte samma förutsättningar. Diakonias Skolprojekt ger utsatta barn i norra Thailand trygghet, undervisning på deras hemspråk och en chans till ett bättre liv.

 

 

Fem frågor till Soawaluck Rachaton

Soawaluck Rachaton är arbetsterapeut och jobbar med anpassa undervisningen som riktar sig till barn som tidigare begått brott. Hon vill förmedla att förändring är möjlig.

Två män och en kvinna går på en väg

Personligt: Jag ser en genuin vilja till förändring

Unni Jonsson från Diakonia har besökt Skolprojektet. Hon möts av generositet och framtidsdrömmar. Läs hennes berättelse från ett annat Thailand än det som vi är vana vid att höra talas om.

Tomma bänkrader i ett klassrum

Din gåva är viktig

Bli månadsgivare

Utbildning ger möjligheter. Tillsammans fyller vi bänkarna så att barn får gå i skolan.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.