Skolprojektet

Utbildning som ger möjligheter

Alla barn har rätt att gå i skolan. Ändå får inte alla möjlighet till utbildning. Många av de barn som inte går i skolan lever under svåra förhållanden - i fattigdom, flyktingläger eller på anstalt.

Tillsammans kan vi göra så att barn över världen får möjlighet att studera. Diakonias skolprojekt är till för att alla barn ska få undervisning utifrån sina förutsättningar. Det rustar dem för framtiden. En del är redan på god väg, men det finns många fler som behöver få den undervisning de har rätt till.

En pojke och hans mamma

15-åriga Mg Zwe har konstnärsdrömmar

Ingenjör eller konstnär. Det är yrkena som Mg Zwe drömmer om. Hans mamma kunde aldrig utbilda sig, men nu har han och hans syskon fått chansen till en bättre framtid.

En kvinna tittar in i kameran

Rektorn känner starkt för "sina" barn

På SKHS Learning center får migrantbarnen undervisning i sitt modersmål och i sitt nya språk – thai. Allt för att ge dem så bra förutsättningar i livet som möjligt. Rektorn Mi Seik Khamar Chan ser sig som en extramamma för barnen.

En lärare står framme vid tavlan i ett enkelt klassrum

Skolprojektet - så funkar det

Utbildning är nyckeln till så mycket i samhället. Men alla barn har inte samma förutsättningar. Diakonias skolprojekt ger utsatta barn i norra Thailand trygghet, undervisning på deras hemspråk och en chans till ett bättre liv.

 

 

Två män och en kvinna går på en väg

Personligt: Jag ser en genuin vilja till förändring

Unni Jonsson från Diakonia har besökt skolprojektet. Hon möts av generositet och framtidsdrömmar. Läs hennes berättelse från ett annat Thailand än det som vi är vana vid att höra talas om.

Tomma bänkrader i ett klassrum

Din gåva är viktig

Bli månadsgivare

Utbildning ger möjligheter. Tillsammans fyller vi bänkarna så att barn får gå i skolan.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.