En äldre kvinna och en ung man står i ett stort grönt fält. Kvinnan har färgglada halsband runt halsen och en flätad korg på ryggen.

Vår ekonomi

Diakonias verksamhet finansieras genom gåvor och bidrag.

Vi arbetar alltid för att hålla ner kostnaderna samtidigt som vi håller hög kvalitet i våra projekt.

Vårt arbete för en rättvis, jämlik och hållbar värld finansieras av gåvor och bidrag. Gåvor från privatpersoner, stiftelser och församlingar utgör grunden för vår ekonomi. Vi får även bidrag från till exempel Sida, EU och Svenska Postkodlotteriet.

En bild av händer som håller i grödor, och texten "92 procent" ovanpå.

Din gåva gör skillnad

92 procent går till verksamhet

När du skänker pengar till Diakonia kan du känna dig trygg. Din gåva används alltid där vi bedömer att behovet är som störst. Alla utgifter kontrolleras noga och vi är stolta över att endast 8 kronor av din hundralapp gick till nödvändig administration och insamlingskostnader 2023. 8 kronor som bidrar till en säker kvalitetskontroll så du att kan känna att din gåva gör stor nytta.

Årsberättelse

Diakonia arbetar tillsammans med de mest utsatta människorna och lokala samarbetsorganisationer för alla människors rätt till ett värdigt liv. I årsboken rapporterar vi resultat och redovisar vår ekonomi.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.