En leende kvinna i vinröd hijab.
Ekonomi

Du kan vara trygg

När du skänker en gåva kommer pengarna fram

92 av 100 kronor går till ändamålet

Av de bidrag vi samlar in går 8 procent till administration och insamlingskostnader. Det betyder att av en gåva på 100 kronor så går 92 kronor direkt till våra projekt runt om i världen. 

Vi har 90-konto som granskas

Diakonia har ett 90-konto och granskas därför av Svensk Insamlingskontroll. Det betyder att vi uppfyller kravet på att det alltid ska gå minst 75 procent av insamlade medel till ändamålet.

Medlemmar i Giva Sverige

Diakonia är medlem i branschorganisationen Giva Sverige. De arbetar för seriös insamling och har tagit fram etiska regler för tryggt givande som Diakonia följer.

Varför kostar det att förmedla bistånd?

Vi tar ansvar för hur pengarna som vi får används och ser till att våra projekt håller hög kvalitet. Det kostar pengar. En del av Diakonias administrationskostnader går till löner till personal och hyror. Vi har också kostnader för att planera, följa upp och redovisa verksamheten. Allt detta behövs för att garantera att vårt arbete får största möjliga effekt. Och att vi hela tiden rör oss mot vårt mål: en rättvis, jämlik och hållbar värld.

Riktlinjer för insamling av gåvor

Diakonia har riktlinjer för hur vi samlar in gåvor. Syftet är att våra givare och andra ska insyn i hur vi arbetar med insamling. Ladda ner och läs våra riktlinjer via länken längre ned!

Har du frågor om hur dina gåvor används?

Givarservice finns för att ge dig svar. Skicka ett mejl till gavor@diakonia.se eller ring oss på 08-4536931.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.