Diakonia - Människor som förändrar världen

Seminarium med människorättsaktivisten Aung Myo Min inför valet i Myanmar

Information

Datum:
2015-10-21 12:00 - 2015-10-08 13:00
Plats:
Stockholm, Postmuseum, Lilla Nygatan 6 (Gamla Stan)
Anmälan senast:
2015-10-19

Hur kan omvärlden och EU stödja demokratisering i Myanmar/Burma under givna förutsättningar?
Aung Myo Min är en av Myanmar/Burmas ledande människorättsaktivister. Efter studentupproret 1988 så levde han i exil i Thailand fram till 2013. Där grundade han Human Rights Education Institute Burma (HREIB) som med stöd av bl.a. Diakonia utbildat aktivister från Myanmar/Burma i mänskliga rättigheter. 2013 fick Aung Myo Min återvända till Myanmar/Burma efter 24 år i exil. Där bytte HREIB namn till Equality Myanmar som med fortsatt stöd ifrån Diakonia genomför utbildningar i mänskliga rättigheter och mobiliserar aktivister kring rättighetsarbete. Aung Myo Min är också känd för sitt arbete med HBTQI frågor i Myanmar/Burma.
Min Zin doktorerar i statsvetenskap vid UC Berkeley, och är regelbunden skribent på Foreign Policy. Han är Burma-analytiker åt Freedom House och andra forskningsinstitut. Som student tog Min Zin aktiv del i demokratirörelsen men gick underjord i samband med upproret 1988. Min Zin kommer analysera Burmas pågående övergång och vill bl.a. belysa risken för våldsupptrappning med ultranationalistiska krafter som växer sig starkare och antar en allt mer politisk profil.

OBS! Begränsat antal platser. Registrera dig här senast den 19 oktober

Seminariet samarrangeras av: Diakonia, Burmakommittén och Civil Righs Defenders

Anmälan

Det går inte längre att anmäla sig till detta evenemang

Ladda ner evenemang

  • Iphone, iCal
    Klicka på länken för att ladda ner evenemangen till din kalender.
    Outlook
  • Android
    För att lägga till evenemang i Android måste du först öppna din Google kalender. Klicka på Andra kalendrar och lägg till webbadress. Klistra sedan i länken nedan.
    https://www.diakonia.se/Handlers/EventHandler.ashx?contentlink=19093