Kärleksprojektet

För allas rätt att vara sitt sanna jag

Alla människor ska få älska den de vill och vara sig själva. Men hbtqi-personer hotas, förföljs och mördas. Vi vill att hela världen ska vara en trygg plats, men det är den inte. Därför skapar vi trygga rum för unga hbtqi-personer. Rum att mötas i, dela erfarenheter och framför allt kämpa för sina rättigheter.

En ung man tittar in i kameran

Gruppen räddade mitt liv

Att vara transperson är att leva i utanförskap, att vara ensam och övergiven av samhället.
– Jag önskar inte min värsta fiende att uppleva den känslan. Att lära mig om feminism och att vara en del av gruppen räddade mitt liv. Det låter dramatiskt men det är sant. Feminismen fick mig att förstå att jag inte behöver vara den som samhället säger att jag ska vara, utan att jag kan vara fri, berättar Santiago.

Trygga rum att dela erfarenheter

Diakonias Kärleksprojekt handlar om att skapa trygga rum för HBTQI+ personer i Peru för att alla har rätt att vara sig själva och älska vem de vill.

Denisse Chavez tittar in i kameran

Fem frågor till Denisse

Denisse Chavez är programhandläggare på Diakonia och arbetar tillsammans med Lifs med kärleksprojektet. Här svarar hon på frågor om projektet och hbtqi-personers rättigheter i Peru. Har du fler frågor – mejla oss!

Tre personer ler

Kärleksprojektet - så funkar det

Vårt mål är hela samhället ska vara tryggt för alla människor. Ett steg närmre det är trygga rum – platser med möjlighet till samtal om högt och lågt. Platser där unga kan vara sig själv, hitta sin röst och bli lyssnade på.

Två kvinnor går upp i en trappa utomhus

Reflektion: Snart fyller jag 35

Elin Stenung från Diakonia har besökt kärleksprojektet i Peru. Läs hennes reflektion om det osannolika faktumet att 35 år är medellivslängden för en transkvinna i Latinamerika.

En kvinna framför en blommande buske

Din gåva är viktig

Bli månadsgivare

Alla människor ska få älska den de vill och vara sig själva. Tillsammans kan vi stoppa diskriminering.