Diakonia - Människor som förändrar världen

Diakonia på Bokmässan

Information

Datum:
2016-09-22 00:00 - 2016-09-25 19:00
Plats:
Göteborg, Svenska mässan

Även i år är Diakonia på Bokmässan och vi hoppas såklart på att få träffa dig. Kom till Internationella torget och montern H04:13. Prata utveckling, bistånd, rättvisa och människor på flykt med oss. Dessutom kan du tävla om fina priser och köpa citatkort och mycket mer. Vi kommer också ha två seminarium på internationella torget. 

Ingen människa ska behöva fly

Vår monter är H04:13 på Internationella torget. I vår monter  vill vi erbjuda mer kunskap, mer känsla, mer berättelser om hur världen hänger ihop. Vi vill att nyheternas statistik ska bli människor av kött och blod. Genom att lära sig mer om människor i flyktingläger i Libanon eller i Thailand förstår vi orsakerna till att människor tvingas fly. Hos oss kan du se en 360 graders film inifrån ett flyktingläger och höra människor som flyrs egna berättelser.

Utställningen – Ett livsfarligt yrke

Allt du har på dig och använder är kopplat på ett eller annat sätt till en annan människa, till exempel din mobiltelefon. Kongo-Kinshasa är en av få platser i världen där mineralerna finns som krävs för att din mobil ska fungera. Arbetsvillkoren för de som gräver fram mineralerna är direkt kopplade till vår billiga elektronik. Diakonia kommer under Bokmässan ha en utställning om konfliktmineraler i gången bakom internationella torgets stora scen.

Tävlingar i montern

Givetvis kan du tävla och vinna fina priser. Varje dag under bokmässan lottar vi ut två signerade affischer; en av Caroline af Ugglas och en av Ulf Frödin. En tävlande kan också vinna Diakonias fina eldsjälssmycke.

Seminarium

Att fly från könsroller
Ibland är själva anledningen till att en människa flyr kopplad till könsroller. T.ex. att en flyr undan tvångsrekrytering, systematiska övergrepp eller trånga könsroller.

När: Söndagen 25 sept kl. 15.20-15.40.
Medverkande: Erik de la Reguera, journalist och författare och Jenny Enarsson genderrådgivare Diakonia
Moderator: Sandra Eriksson från Kristna Freds
Arr: Diakonia, Studieförbundet Bilda, Kristna Freds

Hur många konfliktmineraler har du i din bostad?
Råvarujakten som bidrar till konflikter möts med kollektiv tystnad. Vad göder konflikterna och hur kan vi påverka? 

När: Lördag 24/9  10.20-10.40
Medverkande: Joakim Wohlfeil Policyrådgivare Konflikt och rättvisa Diakonia samt Andreas Rydell kvalitetschef ATEA
Moderator: Carolina Jemsby, journalist
Arr: Diakonia och Studieförbundet Bilda

Ladda ner evenemang

  • Iphone, iCal
    Klicka på länken för att ladda ner evenemangen till din kalender.
    Outlook
  • Android
    För att lägga till evenemang i Android måste du först öppna din Google kalender. Klicka på Andra kalendrar och lägg till webbadress. Klistra sedan i länken nedan.
    https://www.diakonia.se/Handlers/EventHandler.ashx?contentlink=19985