Diakonia - Människor som förändrar världen

Globala veckans inspirationsdag

Information

Datum:
2015-02-18
Plats:
Stockholm, Sensus möte, Klara Södra kyrkogata 1

På Kyrkornas globala veckas inspirationsdag berättar vi för varandra hur vi firat Kyrkornas globala vecka. Vi får möjlighet att utbyta tips och idéer. Vi fördjupar oss i det nya temat, som handlar om klimat och mänskliga rättigheter kopplat till detta.

Petter Lydén, klimatexpert på Diakonia, ger oss en lägesbeskrivning vad det gäller klimatförändringarna och sätter det hela i ett rättighetsperspektiv.

Lisa Fröberg, stiftsadjunkt i Västerås stift med bland annat ansvar för miljöfrågor, pratar klimat och teologi med oss.

Vi får också möta musikern, artisten och koldioxidbantaren Staffan Lindberg i sin klimatshow.

Hur ska det nya materialet se ut? Vad ska vi ha för kampanj? Vem kommer på en bra rubrik för de kommande två åren? Kom och var med och påverka!

Har du inte tidigare varit aktiv i Kyrkornas globala vecka? Det gör inget! Känn dig istället lite extra välkommen att ta del av andras erfarenheter och tips inför kommande globala veckor.

Anmälan senast den 11 februari 

Deltagare står själva för resa och lunch. Vi bjuder på fika. Anmälan skickas till Maria Bäcklund på Sveriges kristna råd: maria.backlund@skr.org senast 11 februari.

Ladda ner evenemang

  • Iphone, iCal
    Klicka på länken för att ladda ner evenemangen till din kalender.
    Outlook
  • Android
    För att lägga till evenemang i Android måste du först öppna din Google kalender. Klicka på Andra kalendrar och lägg till webbadress. Klistra sedan i länken nedan.
    https://www.diakonia.se/Handlers/EventHandler.ashx?contentlink=17437