Förändra världen
varje dag

Var med och skapa smarta lösningar på stora problem.

En man leder en cykel över snöiga gator. I bakgrunden syns förstörda hus.

Värme och mat är avgörande

Stötta människorna i Ukraina

Situationen i östra Ukraina är akut. Miljontals människor bor i hus utan tillräcklig isolering eller tillgång till värme, och mer än 650 000 människor är utan el och gas.

Diakonia finns på plats. Vi delar ut sovsäckar, kaminer och isoleringsmaterial. Tillsammans kan vi rädda liv!

Nu sänks biståndet rejält

Över sju miljarder – så stor blir minskningen av biståndet nästa år. Det drabbar människor som lever i fattigdom och förtryck världen över.

Nu är det svart på vitt – Sveriges nya regering kommer att minska biståndet kraftigt under de närmaste åren, och samtidigt urholka biståndets kvalitet. Vi ser en budget som prioriterar Sverige, inte världen.

Alt-text

Vårt arbete

För en rättvis, jämlik och hållbar värld

Tillsammans med människor runt om i världen skapar vi smarta och hållbara lösningar på stora problem.

VÅRA PROJEKT

Alla människor har rätt till ett värdigt liv, fritt från fattigdom, ojämlikhet och förtryck. Tillsammans med lokala organisationer i 25 länder i världen arbetar vi för att nå vårt mål.

Glad flickor i en halvcirkel

Jämställdhet

Cykelprojektet

Cykeln är den snabbaste vägen till jämställdhet.

Med cykelprojektet i Bangladesh bryter vi normer om vad flickor kan och får göra. Cykeln är nyckeln till frihet, fortsatt utbildning och ett skydd mot barnäktenskap.

En leende kvinna sitter i ett grönområde med en bebis i famnen.

Hållbar framtid

Vattenprojektet

Allt liv behöver vatten för att överleva. Diakonias vattenprojekt är ett rop på hjälp från de som gjort minst för att orsaka klimatförändringen, men som drabbas hårdast. På 4000 meters höjd i de peruanska Anderna ger vattenprojektet människor en möjlighet att överleva.

En kvinna framför en blommande buske

Mänskliga rättigheter

Kärleksprojektet

Alla människor ska få älska den de vill och vara sig själva. Men hbtqi-personer hotas, förföljs och mördas. Vi vill att hela världen ska vara en trygg plats, men det är den inte. Därför skapar vi trygga rum för unga hbtqi-personer.

Två flickor sitter och skrattar, en av dom har två stavar i handen.

Bli månadsgivare – gör skillnad varje dag

Bli månadsgivare

En kraft, en rörelse, ett hopp!

Sedan 1966 arbetar Diakonia för en rättvis, jämlik och hållbar framtid. Tillsammans med människor runt om i världen skapar vi smarta och hållbara lösningar på världens stora problem.