Ett par i 50-årsåldern med ryggarna mot kameran som håller hand.

Låt ditt engagemang leva vidare

Skriv ditt testamente direkt online eller boka ett rådgivande möte först med någon av våra jurister.

Fortsätt förändra världen varje dag

När du testamenterar till Diakonia bidrar du till en rättvis, jämställd och hållbar värld. Vi kan lova att du kommer att göra stor skillnad för många människor under en lång tid framöver.

Vi slutar aldrig kämpa för en värld där rättvisa och jämställdhet inte bara är en möjlighet, utan en verklighet. Vi vet att fattigdom och diskriminering går att bekämpa och att det enda hållbara sättet att göra det är att ge makt till de som är drabbade. När människor själva pekar ut problemen och lösningarna kan de förändra situationen.

Diakonias arbete handlar om allt från att stoppa barnäktenskap genom att lära flickor i Bangladesh att cykla till att ge barn i Palestina en fristad från våldet genom böcker och kultur. Det innebär att kvinnor i Andernas bergsbyar nu kan odla näringsrik mat tack vare växthus och vattenreservoarer. Och att ungdomar i Somalia kan starta handelsbodar som ger dem försörjning.

Du kan göra det möjligt

Varje dag ser vi exempel på hur människor skapar ett bättre liv genom att gå samman och förändra världen. Med en testamentsgåva till Diakonia kan du kan vara en del av detta.

Boka ett kostnadsfritt möte

Få svar på dina frågor först. Boka ett inledande samtal och få 15 minuters gratis rådgivning av en jurist från Lawly.

Skriv ditt testamente online

Skriv ett personligt anpassat och juridiskt korrekt testamente kostnadsfritt via Lawlys tjänst.

Webbinarium om att skriva testamente

Lyssna på Diakonias webbinarium där Lawlys chefsjurist Helena Koos svarar på frågor om att skriva testamente.

En gåva till min drömvärld

Marianne Gustafsson i Karlstad har valt att tänka på Diakonia i sitt testamente, ett engagemang som betyder mycket. Marianne berättar:

 – För mig är det viktigt att ta vara på dagarna och göra något meningsfullt och bra av dem, att försöka vara till glädje för någon medmänniska. Jag drömmer om en värld där alla människor är lika mycket värda, en värld där ingen saknar mat och vatten och där vi alla har en tillhörighet i livet.

Vad betyder Diakonia för dig?

 – För mig är Diakonia en förlängd hjälpande hand till den som har det svårt. Det är en organisation man kan lita på, jag är trygg med att pengarna kommer fram och gör nytta.

Varför valde du att ta med Diakonia i ditt testamente?

 – Jag tror det är bra att skriva ett testamente, så att det klart framgår för alla vad jag vill göra med mina pengar. Jag vill att de ska gå till det jag vill, till framtiden. Jag har skänkt till Diakonia i många år och att testamentera till Diakonia känns ganska naturligt.

Vad hoppas du att din gåva kan betyda?

 – Jag hoppas naturligtvis att jag med min gåva kan bidra till att fler insatser kan göras.

Har du juridiska frågor om testamenten?
Hör av dig till Helena!

Helena Koos, jurist på Lawly
helena.koos@lawly.app
Telefon: 010-147 07 37

Har du frågor till Diakonia?
Hör av dig till Mia!

Mia Arvidsson, insamlingsansvarig på Diakonia
testamenten@diakonia.se
Telefon: 070 758 27 21

Två kvinnor ler mot kameran och håller om varandra.

Tre fakta om testamenten

  1. För att ett testamente ska vara giltigt måste det vara skriftligt och bevittnat av två oberoende personer samtidigt.
  2. Vill du testamentera till en organisation är det säkrast att ange organisationsnumret i testamentet, på så sätt går pengarna till rätt ställe även om organisationen skulle byta namn. Diakonias organisationsnummer är 802017-3517.
  3. Ett testamente kan ändras hur många gånger som helst.

Varför ska jag testamentera till Diakonia?

Vår vision är en rättvis, jämlik och hållbar värld, och vi har arbetat över hela världen sedan vi grundades 1966. Genom erfarenhet, kunskap och gediget engagemang vet vi att våra metoder fungerar och gör och har gjort skillnad för många generationer. Du kan lita på att Diakonias arbete når fram till många av världens mest utsatta människor.  

En sista gåva är den finaste gåvan vi kan ge

Den medmänsklighet som en testamentsgåva innebär betyder mycket för andra även långt efter vår bortgång.

Diakonia hanterar din gåva med allra största varsamhet och respekt. Genom vårt medlemskap i branschorganisationen Giva Sverige omfattas vi av Givas kvalitetsarbete gällande ekonomisk redovisning, intern kontroll och effektmätning. Vi följer även Givas etiska riktlinjer för hantering av testamentsgåvor. Som innehavare av 90-konto granskas vi även av Svensk Insamlingskontroll.

Frågor om att skriva ett testamente

Varför ska jag testamentera till Diakonia?

När bör jag skriva ett testamente?

Hur förvarar jag mitt testamente?

Måste jag berätta för Diakonia om mitt testamente? 

Måste jag skriva ett testamente?

Hur behöver testamentet vara skrivet?

Hur skriver jag vem som ska få ärva?

Kan jag skriva ett testamente själv?

Om Lawly

Lawly är en digital juristbyrå specialiserade inom familjerätt och testamenten. Med hjälp av deras tjänst kan du enkelt skriva ett personligt anpassat och juridiskt korrekt testamente på din dator, läsplatta eller mobil. Om det uppstår några frågor medan du fyller i testamentet finns deras jurister tillgängliga i chatten eller via telefon.

Läs mer om Lawly