Bild på flicka som kramar om sin mamma.

Låt ditt engagemang leva vidare

Diakonia kämpar för en rättvis, jämlik och hållbar värld. När du testamenterar till Diakonia kan vi fortsätta kämpa för en bättre värld.

Med ett testamente ser du enkelt till att det du lämnar efter dig används enligt dina önskemål. På så sätt kan ditt engagemang leva vidare.

En pappa och dotter tittar in i kameran och ler.

Tre fakta om testamenten

  1. För att ett testamente ska vara giltigt måste det vara skriftligt och bevittnat av två oberoende personer samtidigt.
  2. Vill du testamentera till en organisation är det säkrast att ange organisationsnumret i testamentet, på så sätt går pengarna till rätt ställe även om organisationen skulle byta namn. Diakonias organisationsnummer är 802017-3517.
  3. Ett testamente kan ändras hur många gånger som helst.

Varför testamentera?

Med ett testamente säkerställer du att det du lämnar efter dig används på ett sätt som du uppskattat.

Frågor om att skriva ett testamente

Måste jag skriva ett testamente?

Hur behöver testamentet vara skrivet?

Hur skriver jag vem som ska få ärva?

Hur förvarar jag mitt testamente?

En hälsning från Diakonias generalsekreterare:

Du kan förändra världen!

Fast går det verkligen? Mitt svar är alltid självklart: ja, det gör det! Jag ser det varje dag i Diakonias arbete runt om i världen. Som i Libanon. Där bor tusentals barn i flyktingläger och många av dem bär på minnen från krig. Diakonias arbete blir ett ljus i mörkret. Barnen får leka för att läka. Det ger mig hopp för framtiden!

Men jag vet också att mycket återstår. Fortfarande mördas människor som kämpar för mänskliga rättigheter. Fortfarande går barn hungriga till sängs. Fortfarande tvingas människor på flykt undan förtryck.

Diakonia kämpar för en rättvis, jämlik och hållbar värld. Vi arbetar långsiktigt och nära människor. Med drygt 50 års erfarenhet vet vi att vårt arbete gör skillnad på riktigt. När du testamenterar till Diakonia kan vi fortsätta kämpa. Ditt engagemang lever vidare och din gåva ger liv.

Lena Ingelstam, generalsekreterare Diakonia