Diakonia - Människor som förändrar världen

Gör en insamling

Att ordna en insamling till förmån för Diakonia är enkelt. Här kommer några tips på saker du kan göra:

Insamling vid konserter

Konserter är ett bra tillfälle att att berätta om Diakonia och göra en insamling. Be att få göra en insamling under en redan planerad konsert eller ordna en egen!

Auktion eller lotteri

Ordna en auktion eller lotteri. Matvaror, hembakt bröd, kakor, sylt och saft är uppskattde vinster. Tänk på att vinsten kan vara enklare än du tror: till exempel att få komma hem på middag till någon!

Bössinsamling

Samla ihop några entusiaster och ”skramla bössa” på torget eller någon annan plats där många rör sig. Insamlingsbössor, banderoller med mera kan du beställa från Diakonias givarservice.

Regler vid bössinsamling

Kollekt

Be att din församling tar upp kollekt till förmån för Diakonia. Ibland kan en Diakoniarepresentant komma och tala under eller i anslutning till gudstjänsten. Om detta inte går att ordna så finns det informationsmaterial, filmer med mera som du kan använda för att berätta om Diakonia.

Återbruka: Växt-, kläd- eller bokbytardag

Ordna en växtbytardag där alla tar med sig sticklingar eller småplantor till jobbet eller kyrkan. Sätt ett pris på varje växt och låt pengarna gå till Diakonia!

Ett annat tips är att ordna en klädbytar- eller bokbytardag. Vill man inte sätta pris på sakerna kan man ha en skål där alla får lägga det de tycker att det de vill köpa är värt, och så låter ni pengarna gå till Diakonia. Se till att beställa gratis informationsfoldrar från oss i förväg, som ni kan dela ut.

Galakväll eller cafékväll

Ordna en tjusig middag eller galakväll med musik och dans. Låt biljettintäkterna gå till Diakonia. Du kan också ordna en cafékväll. Be någon lokal trubadur eller poet komma och ge kvällen det lilla extra!