Diakonia - Människor som förändrar världen
Genom att ordna en insamling till förmån för Diakonia bidrar du och din församling till att vi kan fortsätta stödja organisationer som runt om i världen arbetar för att människor ska ta sig ur fattigdom och förtryck.

Ordna en insamling till förmån för Diakonia

Att ordna en insamling till förmån för Diakonia är enkelt. Här kommer några tips!

Bli Månadsgivare

Som månadsgivare stödjer du Diakonia långsiktigt och du är en av dem som dagligen kämpar för att göra jorden en rättvis plats för alla att leva på. Du stödjer inte bara en människa, utan alla de människor som behöver dig i de länder där Diakonia arbetar.

Haka på ett annat arrangemang

Vid större helgdagar ordnas konserter i många kyrkor. Ta möjligheten att berätta om Diakonia och gör en extra insamling i samband med dessa aktiviteter.

Enkla lotterivinster är också uppskattade

Ordna en auktion eller lotteri. De mest uppskattade vinsterna eller auktionsföremålen brukar vara matvaror; hembakt bröd, kakor, sylt och saft. Tänk på att vinsten kan vara enklare än du tror: till exempel att få komma hem på middag till någon!

Företag på din ort

Kontakta företag som finns i er närhet och berätta om möjligheten att skänka pengar till Diakonia. De kan sedan få löpande information om vad som sker i vårt arbete. Diakonias insamlingsavdelning har broschyrer och material som du kan använda dig av när du kontaktar företag.

Bössinsamling

Samla ihop några entusiaster och ”skramla bössa” på torget eller någon annan plats där många rör sig. Insamlingsbössor, etiketter, information och banderoller kan du beställa från Diakonia. Detta är också ett utmärkt tillfälle för en församling att synas utanför kyrkväggarna eller att samarbeta med andra organisationer på orten.

Kollekt

Be att din församling tar upp kollekt till förmån för Diakonia. Ibland kan en Diakoniarepresentant komma och tala under eller i anslutning till gudstjänsten. Om detta inte går att ordna så finns det informationsmaterial, filmer med mera som du kan använda för att berätta om Diakonia på till exempel kyrktorget.

Beställ också hem extra exemplar av Diakonias tidning Dela Med, de brukar vara uppskattade!

Växt-, kläd- eller bokbytardag

Ordna en växtbytardag så ni alla tar med er sticklingar eller småplantor till kyrkan. Sätt ett pris på varje växt och låt pengarna gå till Diakonias verksamhet!

Ett annat tips är att ordna en klädbytar- eller bokbytardag. Vill man inte sätta pris på sakerna kan man ha en skål där alla får lägga det de tycker att det de vill köpa är värt, och så låter ni pengarna gå till Diakonias arbete. Se till att beställa gratis informationsfoldrar från oss i förväg, som ni kan dela ut.

Valborgsinsamling

Varje år ser församlingar i hela landet Valborgsfirandet som en chans att möta människor och berätta om Diakonias arbete. Vi skickar ut material och hjälper till med arrangemanget. Hör av dig till oss!