FÖR FÖRSAMLINGAR

Diakonia arbetar för en bättre värld. För att vi ska lyckas behöver vi dig. Du kan vara med och bidra.

Du och din församling kan engagera er för Diakonia genom att starta en insamling, informera om Diakonias arbete eller göra en aktivitet för att uppmärksamma orättvisor. Helt enkelt inspirera andra att vara med och förändra världen.

Vill du bli en Diakoniaambassadör och få koll på vad som händer inom Diakonia? Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev eller hör av dig till oss. Våra kontaktuppgifter finns längst ner på den här sidan.

Bild på Sayuri Kikuchi

Diakonia för mig

Ett konkret exempel hur vi kan leva som kristna

Det handlar inte bara om att ge ekonomiskt stöd till de mest utsatta, utan att stärka varje människa till ett värdigt liv. Styrkan ligger i att inte driva projekt i egen regi utan se var det spirar lokalt. Därför tror jag att det är viktigt för våra församlingar att stötta och få inspiration av Diakonias arbete i vår kallelse som Jesu lärjungar.
Sayuri Kikuchi, Nybrokyrkan Falun

Fyra glada flickor på cykel

Följ ett Diakoniaprojekt

Diakonia har hundratals projekt världen över. Här finns åtta utvalda projekt som representerar bredden av vårt arbete. Ladda ner affischer, titta på filmer och lär er mer.

Berätta om Diakonia

Använd gärna materialet i listan för att berätta om Diakonia.

Bild på pastor som tar emot information av en Diakonia-volontär

Samla in pengar till Diakonia

Starta en insamling

Många bäckar små kan göra stor skillnad! Din insamling kan till exempel ske på ett läger, en marknadsdag eller via Facebook. Här finns tips och svar på vanliga frågor.

Det svenska biståndet

Det svenska biståndet är en viktig del av kampen mot världens orättvisor. Coronapandemin, följderna av kriget i Ukraina och klimatförändringarna handlar om liv. Samtidigt som fattigdomen i världen ökar ser vi hur Sverige har lämnat det viktiga målet att en procent av Sveriges gemensamma resurser ska gå till bistånd.  

Vi kan inte göra allt men vår kristna tro och övertygelse manar oss att bidra med det vi har, att på Jesus uppmaning älska vår nästa och att ge en röst åt den som saknar det. Den kristna kyrkan bär en stolt tradition av samhällsförändrande engagemang. Diakonia värnar fortsatt att det statliga biståndet ska uppgå till en hundradel av BNI. Ni som församling är välkomna att delta i det arbetet.

Kontakt församlingar

Bild på Evelina Rosell

Evelina Rosell

Projektledare engagemang

Skicka epost
08-453 69 78

Jacob Ämterlind

Projektledare församlingar (föräldraledig)


Unni Jonsson

Kommunikatör

Skicka epost
08-453 69 51

Nyhetsbrev för dig som engagerad för Diakonia

Ditt engagemang förändrar världen! Ett första steg är att skriva upp dig på vår mejllista så får du del av kampanjer, aktiviteter och information om hur du kan vara med i Diakonias arbete för att skapa en bättre framtid. 

Anmäl dig här

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.