Bild på ungdomar som går på landsväg
Starta en insamling

Insamling på läger i Värmland

Equmenias regionläger ENTER samlade in mer pengar än mätaren kunde visa till Diakonias Cykelprojekt.

Augustisolens morgonljus sprider sitt varma sken över ängen där tälten på tonårslägret ENTER står uppradade. Landskapet är tyst och lugnt. Men i den intilliggande ladan hörs musik och glada tillrop. Det slutgiltiga resultatet av lägrets insamling ska redovisas.

Varje kväll har deltagarna kunnat följa den aktuella summan som sakta men säkert stigit mot lägrets stora mål 10 000 kronor. Men just idag. På lägrets sista dag är det inte bara peppande musik som hörs. Utan ju närmre stapeln kommer 10 000 kronor desto mer saker börjar hända. Ljuset blinkar, ett varningsljud hörs i högtalarna och på skärmen kommer varningssignaler upp. Lägret har nått sitt mål! Och mer där till. Den slutgiltiga summan har gjort att mätaren blivit "overflowed". Alltså svämmat över. Tillsammans har lägret samlat in 13 748,69 kronor.

Bild från lägret ENTER som visar andelen insamlade pengar

Tonårslägret ENTER har en lång tradition av att samla in pengar till något internationellt projekt under lägerveckan. Men sommaren 2021 var första gången de samlade in till Diakonias Cykelprojekt i Bangladesh.

- Vi önskade ett konkret och tydligt projekt att stötta som riktar sig till ungdomar i samma ålder som våra deltagare, berättar Maja Floberg pastor i Skårekyrkan. Och eftersom Diakonia är en del av Equmeniakyrkan fanns det en nära koppling till oss som region. Det känns roligt att vara en del av ett större sammanhang.

Vill ni också samla in pengar till Diakonia i samband med ett läger? Hör av dig så berättar vi mer!

Vill du också starta en insamling?

Är du med i en förening eller kyrka och vill veta mer om hur ni kan samarbeta med Diakonia? Hör gärna av dig till oss så hjälper vi er!

Ett porträtt av Evelina Rosell.

Evelina Rosell

Projektledare engagemang

Skicka epost
08-453 69 78
Ett porträtt av Jacob Ämterlind.

Jacob Ämterlind

Projektledare församlingar (baserad i Småland)

Skicka epost
08-453 69 12

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.