En kvinna vid ett ljusträd
Inspirerande insamling

Dags att blicka utåt

Stadionkyrkan samlar in till Diakonias cykelprojekt med hjälp av smörrebröd.

Den här hösten återvänder livet på många håll i Sverige. Inte minst i kyrkor runt om i landet.

Stadionkyrkans församling i Malmö kände att när de nu kan mötas i kyrkan, är det också ett gyllene tillfälle att göra en insats för andra. Louise Lundberg som är ordförande berättar:
– Vi tänkte att nu ska vi vara mer utåtriktade än inåtriktade. Vi har navelskådat oss själva för länge. Nu vill vi blicka utåt. Då kom våra pastorer på att vi ska ha ett insamlingsmål som handlar om något annat än församlingen.

Församlingens styrelse valde att arrangera en höstfest med en insamling till Diakonia. På festen såldes prima smörrebröd som alla gäster fick betala hur mycket de ville för. Allt överskott gick till Diakonias cykelprojekt i Bangladesh. Insamlingen fortsätter hela hösten och lyfts i både gudstjänster och kyrkans andra samlingar och kanaler.
– Vi var angelägna om att det skulle vara ett konkret projekt, man skulle kunna leva sig in i det på ett påtagligt sätt, berättar Louise, och fortsätter:
– Jag vill att satsningen ska ge pengar till Diakonia, men jag vill också att den ska ge glädje. Och när jag ser den här filmen med de cyklande tjejerna, känner i alla fall jag mig väldigt glad. Det är något konkret som vi vet kan förändra många människors livsöde.

Avslutningsvis skickar Louise med sitt tips till andra församlingar:
– Jag önskar att vi kan hitta tillbaka till den utåtriktade glädjen. Att vi kan lämna coronadammet bakom oss och tänka framåt igen. Och då tror jag det är viktigt att inte bara tänka på hur vi ska klara oss, utan att tänka på andra.

En bort fyllt av smörrebröd
Det kan aldrig bli för många smörrebröd - i alla fall inte om de säljs som en insamling till Diakonia.

Vill du också starta en insamling?

Är du med i en förening eller kyrka och vill veta mer om hur ni kan samarbeta med Diakonia?

Hör gärna av dig till oss för ett möte!

Bild på Ida Hennerdal

Ida Hennerdal

Projektledare församlingar

Skicka epost
08-453 69 32
Bild på Unni Jonsson

Unni Jonsson

Projektledare församlingar

Skicka epost
08-453 69 51

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.