En man bredvid en skylt om självplock av solrosor
Inspirerande insamling

Solrosor som förändrar världen

Adam Paulsson i Sjökumla, söder om Motala, sprider glädje på flera sätt. På en åker längs med vägen har han valt att odla solrosor i stället för vete. Med en vacker skylt inbjuder han förbipasserande till självplock. Priset – en gåva till Diakonias arbete!

Vi ställde några frågor till Adam.

Berätta om din solrosodling!

– Det var min plan redan när jag sådde blommorna att det skulle bli till förmån för något gott ändamål. Det kändes bra att göra något för andra. Jag bidrar med en bit mark och solrosfröer. De som plockar bidrar med sina pengar, berättar Adam.

– Min bror kan lite av varje, han har gjort skylten här som visar att man får plocka. Jag har även hängt ut några sekatörer att klippa av blommorna med. Hittills finns de kvar.

– Jag driver gården helt ekologiskt, och den är även fossilfri. Jag tänker ur ett hållbarhetsperspektiv. Jag är inte ägare av jorden utan förvaltare. Mitt mål är att lämna efter mig en bättre jord än när jag började bruka den.

Vad är ditt bästa tips till någon som vill starta en insamling? 

– Kör på! Detta med solrosor var enkelt för mig. Om du har ett företag, tänk efter om du kan bidra. Gör gärna något som gläder andra samtidigt.

Stort tack Adam för ditt inspirerande exempel!

Vill du starta en insamling, se här hur du kan göra.

Solros

Vanliga frågor om insamling

Hur startar jag en egen insamling?

Kan vi som församling/förening starta en egen insamling?

Hur stor del av det jag samlar in går till Diakonias projekt?

Jag har en fråga om min insamling, vem kontaktar jag?

Vad har Diakonia för swishnummer?

Kan jag starta en insamling via Facebook?

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.