En liten flicka cyklar på en stor cykel
Stöd oss

Spara smart för en bättre framtid

Att spara lönar sig, både för dig och för andra. När du väljer att spara i fonder eller aktier med ett extra stort hjärta så är dina pengar med och skapar en bättre framtid!

Visste du att du kan sätta sina sparpengar i arbete? Genom att välja rätt fond att investera i kan du kombinera långsiktigt sparande med att stötta Diakonias arbete i världen.

Både Swedbanks Humanfond och fonderna Aktie-Ansvar Sverige och Aktie-Ansvar Europa avsätter två procent av ditt sparkapital till Diakonia.

Spara hållbart

Swedbank Humanfond

Swedbank Humanfond är en ideell fond som investerar i företag som aktivt arbetar med miljö, mänskliga rättigheter och arbetsvillkor. Swedbank Humanfond är avgiftsfri och varje år skänker spararna i Swedbank Humanfond runt 50 miljoner kronor till välgörande ändamål. Du väljer enkelt att just din del går till Diakonia.

 

Två barn spelar fotboll framför muren i Palestina

Smarta aktier

Aktie-Ansvar

Aktie-Ansvar arbetar med ansvarsfulla och hållbara investeringar och är ansluten till FN:s initiativ Global compact. Principerna i Global compact innebär att främja FN:s mål för hållbar utveckling samt att respektera mänskliga rättigheter, arbetsrättigheter, miljö och anti-korruption.

Blanketter

Här hittar du de blanketter du behöver för att spara smart i Aktie-Ansvar

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.