Generalsekreterare Lena Ingelstam med en check
Nyhet

Stort tack till alla som är med i Postkodlotteriet!

2022-03-17

Vid Svenska Postkodlotteriets årliga utdelning stod det klart att Diakonia får 20 miljoner kronor i icke-öronmärkt stöd 2022. 59 ideella organisationer delar på över en miljard kronor från Postkodlotteriet! Eftersom pengarna inte är öronmärkta, kan vi använda dem där det behövs mest.

Stödet från Postkodlotteriet gör stor skillnad för oss! Det betyder att vi kan fortsätta arbetet med att se till att flickor har möjlighet att gå i skolan. Där får de lära sig om sina rättigheter och får skydd från barnäktenskap.
Postkodlotteriet finns till för att stödja ideella organisationer. Det innebär att hela miljardöverskottet från lottförsäljningen går till att stärka civilsamhället. Diakonia är en av de ideella organisationer som får ta del av stöd varje år. Dessutom är bidraget inte öronmärkt. Det är extra värdefullt för oss, eftersom det gör att vi kan använda pengarna där behoven är störst.

Under året har vi kunnat arbeta med flera viktiga projekt. Ett projekt är Cykelprojektet i Bangladesh, där flickor lär sig cykla vilket ger möjlighet att gå kvar i skolan. Ett ytterligare projekt som får stöd från Postkodlotteriet är Kärleksprojektet i Peru, där vi skapar trygga rum för hbtqi-personer. Och det är en livsviktig insats! Dessutom går Postkodlotteriets bidrag till vårt projekt i Zimbabwe. Där får kvinnor som utsatts för våld stöd, skydd och hjälp att anmäla brotten som begåtts.

#Postkodeffekten

Nära en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet. Hela överskottet från lotteriet går till ideella organisationer. Det är #postkodeffekten. Tillsammans gör vi skillnad!

Läs mer om Postkodeffekten.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.