En äldre kvinna med munskydd håller i ett matpaket. I bakgrunden syns fler människor och en landsväg.
Här finns vi

Guatemala

Diakonia har verkat i Guatemala i över 40 år och arbetar för ett mer rättvist, jämställt och hållbart land. Vårt mål är att bidra till att stärka aktörer som arbetar med och för de mest utsatta människorna i det guatemaltekiska samhället.  

För att uppnå denna förändring stöttar vi organisationer som arbetar med att förbättra levnadsvillkoren för familjer som arbetar med jordbruk och personer som tillhör landets urfolk. Vi arbetar även för att öka kvinnors politiska deltagande på lokal nivå.

En viktig del av vårt arbete är att öka medvetenheten om barn och ungdomars rättigheter. Vi har också skapat skydd för barn och unga som utsatts för sexuellt våld, som våldtäkt och människohandel genom juridiskt och psykologiskt stöd.

Genom stöd till initiativ som arbetar med återplantering av skog, ekologisk odling och lokala marknader har vi ökat tillgången till livsmedel för familjerna som deltar.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.