Nyhet

Varmt tack till alla som är med i Postkodlotteriet!

2023-03-15

Diakonia får 20 miljoner kronor i samband med Svenska Postkodlotteriets utdelning för 2023. Tillsammans med 59 andra organisationer delar vi på över en miljard kronor från Postkodlotteriet. Pengar som inte är öronmärkta, utan som vi kan använda där de mest behövs.

Stödet från Postkodlotteriet gör stor skillnad för oss! Det betyder att vi kan fortsätta arbetet med att göra världen mer rättvis, jämlik och hållbar. Till exempel genom att ge fler flickor möjligheten att gå i skolan. Där får de lära sig om sina rättigheter och får skydd från barnäktenskap.

Under året har vi kunnat arbeta med flera viktiga projekt. Tre exempel är:

 1. Cykelprojektet i Bangladesh, där flickor lär sig cykla vilket ger möjlighet att gå kvar i skolan.
 2. Barnboksprojektet i Palestina, där barn får en fristad genom kultur och bibliotek.
 3. Skolprojektet i Thailand, där barn får undervisning utifrån sina förutsättningar.

  #Postkodeffekten

  Nära en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet. Hela överskottet från lotteriet går till ideella organisationer som Diakonia. Det i sin tur kallas #postkodeffekten. Tillsammans gör vi skillnad!

  Varmt tack till dig som är en del av Postkodlotteriet.

  Läs mer om Postkodeffekten.

  Våra projekt

  Diakonia är en kraft, en rörelse, ett hopp. Tillsammans med människor världen över arbetar vi varje dag för att skapa en rättvis, jämlik och hållbar framtid.

  Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

  Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.