Diakonia - Människor som förändrar världen

Moving Mountains- festival för unga

Den 15-22 juni 2014 är det dags för ungdomsfestivalen Moving Mountains i Kapstaden, Sydafrika. Är du en av deltagarna? Vi vill samla 250 ungdomar i åldrarna 18 - 35! Festivalen kommer att hållas på Stellenbosch University, just den plats där apartheidteologin en gång formades.

2014-02-19

I juli 2013 ordnade Diakonia och den palestinska organisationen Sabeel den första Moving Mountains-festivalen i Palestina och Israel. Omkring 150 ungdomar från mer än 35 länder samlades. De fick vara med och hjälpa en familj att bygga upp sitt hus på tre dagar och ordnade den största flashmobben i modern tid i Jerusalem. För många av deltagarna var detta en livsförändrande upplevelse!

15-22 juni i Sydafrika

Den 15-22 juni 2014 kommer nästa Moving Mountains-festival att hållas i Kapstaden, Sydafrika. Vi hoppas att samla 250 ungdomar i åldrarna 18 - 35. Arrangörerna här gången är Diakonia och Kairos södra Afrika. Festivalen kommer att hållas på Stellenbosch University, just den plats där apartheidteologin en gång formades.

Ett nytt uppvaknande - VUKUZENSELE

Festivalens tema är VUKUZENZELE - ett nytt uppvaknande för en ny generation. Vukuzenzele är Xhosa och betyder att vakna och ta ansvar.
Festivalen inte en akademisk konferens. Den vill behandla stora globala rättvisefrågor men också förena detta med kreativ handling.

Vi vill också hjälpa unga människor att se de stora globala orättvisefrågorna och hur kristen teologi har med dessa att göra.

Bli del av ett globalt nätverk

Under Moving Mountainsfestivalen i Cape Town kommer unga människor att bygga globala vänskapsnätverk som kommer att vara med och förändra världen på 2000-talet.

Moving Mountains 2013: Förra året låg festivalens fokus på miljö, ekonomisk rättvisa, mänskliga rättigheter och ”community” och varje dag innehöll någon form av manifestation för att belysa dessa ämnen.

Filmer från festivalen finns på Youtube:

Beit Arabiya: The 7th Rebuilding

Beit Arabiya: The Homecoming of Arabiya and Salim Shawamreh and Their Children

Moving Mountains Reshaping the World Flash Mob - Jerusalem