Porträtt av en äldre man med en hatt. I bakgrunden syns berg och slätter.
Här finns vi

Peru

Trots att demokratin i Peru är svag finns ett starkt engagemang hos människor och organisationer. Men framför allt kvinnor som är politiskt aktiva utsätts ofta för diskriminering och förtryck.

Smarta metoder ger vatten

Diakonia arbetar sida vid sida med modiga människor som kämpar för ett jämställt och rättvist samhälle genom att öka kvinnors politiska deltagande och skydda hbtqi-personers rättigheter.

Ett annat område som vi arbetar med är klimatförändringarna som slår hårt mot Peru, trots att landet är rikt på naturtillgångar. I bergskedjan Anderna bor mestadels människor som tillhör urfolk. Här är fattigdomen utbredd, och vattnet från glaciärerna är en fråga om liv och död. Men på grund av klimatförändringarna har många byar inte längre tillräckligt med vatten att dricka, eller till odling och djurhållning. Vi skapar nya lösningar för anpassning till klimatförändringarna genom enkla metoder. Till exempel så bygger vi dammar och växthus för att människor ska ha tillgång till vatten och näringsrik mat även högt uppe i karga bergsbyar.

För de som bidrar minst till klimatförändringarna, men drabbas hårdast, gör ditt stöd skillnad.

En leende kvinna sitter i ett grönområde med en bebis i famnen.

Vatten räddar liv

Vattenprojektet

Diakonias vattenprojekt är ett rop på hjälp från de som gjort minst för att orsaka klimatförändringen, men som drabbas hårdast. I bergsbyar på tusentals meters höjd i de peruanska Anderna kämpar befolkningen för sin överlevnad. Endast en bråkdel av glaciärerna som ger dem vatten finns kvar. Och för varje dag smälter ytterligare en del bort. Genom vattenprojektet kan du vara med och rädda liv.

En kvinna framför en blommande buske

För att vi alla har rätt att älska

Kärleksprojektet

Alla människor ska få älska den de vill och vara sig själva. Men hbtqi-personer hotas, förföljs och mördas. Vi vill att hela världen ska vara en trygg plats, men det är den inte. Därför skapar vi trygga rum för unga hbtqi-personer. Rum att mötas i, dela erfarenheter och framför allt kämpa för sina rättigheter. Rum som faktiskt räddar liv.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.