En bild av en grafisk ikon med tre personer och en pratbubbla ovanför. I bakgrunden är en mörkad bild av ett grönt fält.

Regler för kommentarsfält

Välkommen att kommentera på våra inlägg i sociala medier!

Diakonia arbetar för en rättvis, hållbar och jämlik värld. Vi vill att våra kommentarsfält ska vara inkluderande och fria från diskriminering, samt att diskussioner ska vara konstruktiva och respektfulla. Därför finns ett antal regler som du måste följa om du kommenterar.

 • Håll god ton! Tänk gärna på hur du uttrycker dig, och bemöt andra med respekt.
 • Tänk på att din kommentar är öppen att läsa för alla, så skriv inga känsliga uppgifter.
 • Vi tillåter inte kommentarer som är nedsättande mot individer eller grupper, till exempel etniska och religiösa minoriteter, hbtqi-personer eller människor med olika former av funktionsnedsättning. Vi tillåter inte heller direkt eller antydan till rasism, hat, hot, personangrepp, förtal, förolämpningar eller avhumaniserande kommentarer.
 • Kommentarer ska hålla sig till inläggets ämne. Om du har en annan fråga om Diakonias arbete, får du gärna kontakta oss via direktmeddelande eller mejl.
 • Kommentarer med länkar är inte tillåtet.
 • Upprepade kommentarer med samma eller liknande innehåll tas bort.
 • Vi tillåter inte lögner, spekulationer eller kommentarer som är raljerande eller skrivna för att provocera.

  BBS-lagen

  Våra kommentarsfält övervakas i enlighet med lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (BBS-lagen). Enligt den lagen måste vi ta bort inlägg som innehåller uppvigling, hets mot folkgrupp, barnpornografi, olaga våldsskildring, upphovsrättsintrång, olaga hot, olaga integritetsintrång och offentlig uppmaning, rekrytering och utbildning avseende terroristbrott och annan särskilt allvarlig brottslighet.

  Kommentarer som bryter mot reglerna eller lagen tas bort. Om du vid upprepade tillfällen bryter mot våra regler kan du bli blockerad från att kommentera.

  Vi är normalt bemannade under kontorstid. Övriga tider kan svar dröja.

  Ser du kommentarer som bryter mot dessa regler eller mot BBS-lagen, ber vi dig använda plattformens anmälningsfunktion, eller skicka ett meddelande till oss. Tack för att du hjälper oss att göra kommentarsfältet till en trygg och givande plats!

  Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

  Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.