Vuxen håller om barn med ryggarna mot kameran.
Kvalitetssäkring

Transparens är viktigt

För oss är det viktigt att allt vårt arbete utgår från människor vi stöttar. Du kan vara säker på att vårt arbete görs på ett transparent och ansvarstagande sätt. Sedan 2020 är vi certifierade enligt Core Humanitarian Standards (CHS).

För oss är det viktigt att allt vårt arbete utgår från människor vi stöttar. Du kan vara säker på att vårt arbete görs på ett transparent och ansvarstagande sätt, eftersom vi sedan 2020 är vi certifierad enligt Core Humanitarian Standards.

Vad är CHS?

Core Humanitarian Standards (CHS) är en ledande kvalitetsstandard för organisationer som arbetar humanitärt och med utveckling. Den består av nio åtaganden och 62 indikatorer. De ställer krav på organisationers förmåga att analysera kontexten de arbetar i, stärka lokal kapacitet och effektivt koordinera sitt arbete. Den granskar också våra processer för hur de som deltar i vårt arbete ska kunna klaga ifall något har gått fel. CHS-standarden sätter stor vikt vid att utvecklingsaktörer och organisationer inom den humanitära sektorn sätter människorna de stöttar i centrum. Och att de har väl utvecklade processer för planering, uppföljning, utvärdering och utveckling.

CHS-logotyp med texten "CHS CERTIFIED"

Diakonia + CHS

I Sverige är Diakonia en av två organisationer har blivit tilldelade certifieringen. Att vara certifierad innebär att Diakonia har genomgått en granskningsprocess av hela vår organisation.

Hur förbättrar CHS Diakonias arbete?

För oss är CHS som ett ramverk som de människor som deltar i våra projekt och program kan utgå från för att ställa krav på Diakonia. Det är en påminnelse om hur vi som organisation ska verka för att bidra till ett arbete med så hög kvalitet som möjligt. Genom Diakonias medlemskap i CHS Alliance har vi även tillgång till ett nätverk med andra organisationer inom vår bransch, som tillsammans arbetar för att stärka sina kunskaper och lärdomar. Det kan till exempel handla om hur vi arbetar effektivt med att förhindra sexuella trakasserier och övergrepp eller att arbeta fritt från rasism, misogyni, diskriminering och orättvisor.

Diakonias CHS-certifiering är giltig från 2020 till och med 2024. Under tiden kommer ytterligare intervjuer och granskningar att genomföras av Diakonias arbetsmetoder för att säkerställa att vi gör framsteg på de utvecklingsområden som identifierats under certifieringsprocessens gång.  

För mer information

Porträtt av Juan Posada Burbano

Juan Posada Burbano

Rådgivare för humanitärt stöd

Skicka epost
+46733245479

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.