Ett barn står med en cykel och ryggen mot kameran, och ser mot ett sönderbombat hus.
Nyhet

Diakonia startar humanitär insats i Gaza

2021-06-04

Situationen i Gaza är katastrofal. Kriget mellan Israel och Hamas som pågick i mitten av maj förvärrade ett redan fruktansvärt humanitärt läge. Kartläggningen av behoven är nu gjord och Diakonia startar en humanitär insats för att hjälpa de som drabbats.

Krig och konflikter drabbar den civila befolkningen hårdast. Just nu står familjer utan hem, barn kan inte gå i skola och många människor sörjer familjemedlemmar. De trauman som ett krig för med sig är förödande, särskilt för den generation barn som nu växer upp i ruiner.

Diakonia finns på plats i Gaza sedan tidigare. Nu kompletterar vi vårt långsiktiga arbete med akuta insatser och återuppbyggnad. Våra samarbetsorganisationer delar ut kläder, mat och hygienkit till de som förlorat allt. På rehabiliteringscenter får barnen möjlighet till trygga platser. Där får de uttrycka sig och hjälp att bearbeta sina känslor genom psykosociala aktiviteter i små grupper. Vi prioriterar särskilt barn och personer med funktionsnedsättning i rehabiliteringsinsatsen.

Behoven är enorma. Genom att ge en gåva till vår katastroffond är du med och ser till att fler människor får den hjälp de behöver.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.