En bäck mellan gröna bergskullar
Opinion

Möt våra experter!

På Diakonia jobbar några av Sveriges främsta experter inom sina områden, och de svarar gärna på dina frågor om bistånd och utveckling.

Foto på Åsa Beckius

Åsa Beckius

Hållbart företagande

Åsa är expert på företag och mänskliga rättigheter. Åsas arbetar med frågor kring hållbart företagande och ansvarar för Diakonias arbete gentemot privata aktörer. Åsa koordinerar svenska civilsamhällesnätverkets medlemskap i European Coalition for Corporate Justice, ECCJ.

Följ Åsa Beckius på twitter!

Foto på Joakim Wohlfeil

Joakim Wohlfeil

Konflikt och rättvisa

Joakim är expert på väpnade konflikter och dess bakomliggande orsaker, med fokus på Centralafrika och Mellanöstern. Han representerar Diakonia i Europeiska centralafrika nätverket EURAC, och European partnership for responsible minerals, EPRM.

Följ Joakim Wohlfeil på twitter!

Foto på Penny Davies

Penny Davies

Finansiering för utveckling

Penny är expert på globala skattefrågor och finansiering av global utveckling. Penny sitter i styrelsen för Eurodad, som koordinerar europeiska civilsamhällets arbete med finansieringsfrågor, och arbetar med Fair Finance Guide, som granskar hur hållbart banker investerar och lånar ut pengar.

penny.davies@diakonia.se
08-453 69 35

Följ Penny Davies på twitter!

Foto på Magnus Walan

Magnus Walan

Senior policyrådgivare

Med lång erfarenhet av svensk biståndspolitik och påverkansarbete är Magnus en viktig och ofta efterfrågad röst i biståndsdebatten. Magnus har länge följt utvecklingen i Sydafrika, Zimbabwe och Israel/Palestina, liksom frågan om svensk vapenexport.

Följ Magnus Walan på twitter!

Foto på Sofia Tuvestad

Sofia Tuvestad

Rådgivare, jämställdhet

Föräldraledig till oktober.

Mattias Brunander

Mattias Brunander

Policy- och påverkanschef

Mattias leder Diakonias policy- och påverkansarbete. Han har bred erfarenhet, bland annat som regionchef för Latinamerika, biträdande regionchef för Asien och av processledning och metodutveckling globalt. Mattias har även varit programchef på Action Aid och chef för givarsamordning och bidragshantering på Rädda Barnen.

mattias.brunander@diakonia.se
08-453 69 69

Följ biståndsdebatten!

Är du intresserad av våra fokusfrågor och vill bli uppdaterad med nyheter, fakta och analyser kan du anmäla dig till vårt e-nyhetsbrev.

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.
Man utvinner guld i flodskreva