Tre barn vid förstörda byggnader
Mänskliga rättigheter

Globalt arbete för folkrätten

Diakonia har ett särskilt program för att öka respekten för folkrätten. Genom lokala center för internationell humanitär rätt arbetar vi för människor i konfliktområden.

Projektet startades för att öka respekten för de internationella krigslagarna och skyddet för människor i konfliktområden. Centret för internationell humanitär rätt (International Humanitarian Law - IHL) har genom åren blivit en ledande källa av oberoende information och analys om IHL.

Centrets huvudkontor ligger i Stockholm men vi har även kontor i Jerusalem, Libanon och Mali. Vi erbjuder rådgivning till andra organisationer, arrangerar utbildningar och stöttar lokala civilsamhällesorganisationer i deras arbete att främja IHL.

Centrets mål är att förbättra respekten för grundläggande rättsliga standarder i tider av väpnad konflikt. Mer mänsklighet i konflikt bidrar till en miljö där människor och deras samhällen så småningom kan leva sida vid sida och i fred. Vi tror att detta bara kan uppnås genom kollektiv handling och därför engagerar vi oss med en rad aktörer från lokal till global nivå.

Två barn spelar fotboll framför muren i Palestina

Ett globalt program med lokal närvaro

IHL-programmet

Centret för Internationell humanitär rätt arbetar för att förbättra situationen och öka kunskapen om IHL (International Humanitarian Law) i konfliktdrabbade områden. Programmet har sitt huvudkontor i Stockholm, samt regionala kontor i Israel/Palestina, Mali och i Libanon.

IHL-programmet har en egen webbplats. Där hittar du mycket mer information om arbetet. Sidan är på engelska.

Swisha en gåva

Din gåva är viktig. Tillsammans förändrar vi världen!

Varför behöver vi din epostadress?

När du går vidare godkänner du även hur vi använder och behandlar dina personuppgifter. Läs mer i vår integritetspolicy.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.