En leende kvinna står i dörröppningen till ett rosa hus. Bredvid henne står ett barn.
Här finns vi

Nicaragua

Diakonia arbetar med lokala organisationer för att stärka kvinnors och ungas rättigheter, framför allt från urbefolkningen. Vi arbetar i områden där den extrema fattigdomen är hög.

Vårt mål är att mänskliga rättigheter ska gälla alla.

Makt över sitt eget liv

Mäns våld mot kvinnor är ett stort problem i Nicaragua och under pandemin har antalet fall ökat. Inte sällan förklaras våldet som ”äktenskapsproblem” och det råder en tystnadskultur.

Diakonia arbetar för att kvinnor ska ha makt över sina egna liv. Vi håller i workshops i småföretagande som ger kvinnor en egen inkomst och möjligheten att leva sina liv utifrån sina egna drömmar och mål. Mänskliga rättigheter ingår i alla workshops för att stärka kvinnors kunskap om sina rättigheter.

Var med och stötta arbetet för allas rätt att leva ett liv i frihet!

Bild av en muralmålning på en vägg. På målningen syns en kvinna och en man som håller upp sina händer. I händerna har de skrivit budskap på spanska mot våld.

Kvinnor som krossar barriärer

På karibiska kusten i Nicaragua är våldet mot kvinnor utbrett. Men något har skett på senare år. Diakonias arbete i regionen har gett kvinnorna en röst och fler vågar berätta sin sanning och anmäla.
– Vårt arbete är att kämpa mot det monster som mäns våld mot kvinnor är, säger advokaten Nora Hammer på Diakonias samarbetsorganisation.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.