En flicka ser ut genom ett fönster. I bakgrunden syns höga byggnader.
Här finns vi

Libanon

I Libanon lever fler än 1,5 miljoner syriska flyktingar. Många bor i trånga flyktingläger. Risken för övergrepp som våld och barnäktenskap är stor och barnen är mest utsatta. Därför är arbete med barn och unga i flyktinglägren en viktig del av vår verksamhet i Libanon.

Trygghet för barnen

Fattigdomen gör att barnarbete är vanligt eftersom många familjer är beroende av barnens inkomster. Det händer också att barnen utsätts för våld, både fysiskt, psykiskt och verbalt. En del barn lever utan sina föräldrar, vissa av dem på gatan. Diakonia arbetar för att barnen ska få både stöd och utbildning.

Libanon är ett ojämställt samhälle där det är accepterat att män har stor makt över kvinnor. Det får konsekvenser också för unga flickor. Barnäktenskap har till och med skydd i lagen.

Diakonia arbetar för att både föräldrar och barn ska få kunskap om barns rättigheter och inse vikten av utbildning för både pojkar och flickor. Det är vägen ur den svåra situation de lever i.

Barn på flykt ska leva i trygghet!

En flicka står i ett rum med färgglada bilder och håller ett pysselhjärta

En oas för barn

Barnrättsprojektet

En oas för barn mitt i flyktinglägret – så kan Diakonias barnrättsprojekt beskrivas. I Beiruts flyktingläger är det trångt, smutsigt och farligt för barn. Fattigdomen pressar familjerna. Här finns barncentren som en trygg och kreativ plats. En plats för lek, för skapande och för att läka.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.