Tryckt gåvobevis: Naghams teckning

Tryckt gåvobevis: Naghams teckning

225 kr

Nagham är 11 år och har ritat sin favoritblomma vallmo, som är vanlig i Palestina. 

  • Kortet levereras hem till dig på posten med tillhörande kuvert. Leveranstid är ca 5 vardagar.
  • Vill du beställa fler än ett kort kan du ändra antalet i din varukorg (längst upp till höger på sidan).
  • Storlek på kortet är 15×15 cm.
  • På insidan av kortet finns gott om plats för att skriva din hälsning.
  • På baksidan av kortet finns ett foto av Nagham och en kort text om hennes teckning.

På våra tryckta gåvobevis har vi låtit barn i Palestina rita sina drömmar. Detta kort bidrar till att deras röster får höras. Det är ett bevis på att Nagham och alla andra barn i Barnboksprojektet får en paus från en vardag i krig och konflikt, och en chans att leka och vara kreativa. Ett bevis på att det finns människor som gör världen bättre varje dag, oavsett hur otäck den är. Ett bevis på att vi bryr oss. 

”Biblioteket och aktiviteterna är jätteviktiga för oss barn här”

Nagham Hashem Asad är elva år och bor i en liten by på Västbanken, i Palestina, tillsammans med sina föräldrar och syskon. Nagham älskar att rita. När hon kommer hem från skolan brukar hon skynda sig att bli klar med läxorna för att sätta sig och rita.

– När jag målar kan jag uttrycka mina känslor och jag slappnar av.

Nagham är duktig i skolan och gillar alla ämnen, men allra mest gillar hon bildlektionerna. Efter skolan är hon ofta på biblioteket och hon älskar Barnboksprojektets aktiviteter.

– Biblioteket och aktiviteterna är jätteviktiga för oss barn här. Om biblioteket inte skulle ha funnits så skulle många barn bara sitta hemma. På biblioteket övar vi oss på att läsa, rita och att vara sociala. Vi blir starkare, och får chans att umgås med nya människor. Jag tror att biblioteket gör mig till en bättre människa, jag utvecklas.

På Västbanken är säkerhetssituationen svår och Naghams föräldrar är ständigt oroliga för att något ska hända dottern. Hotfulla situationer uppstår ofta.

– Jag blir rädd när israeliska soldater är i byn, men jag försöker att hålla mig lugn. När jag är rädd brukar jag sätta mig ner och ta fram en bok. Sedan koncentrerar jag mig på att läsa och försöker att leva mig in i händelserna i boken så att det nästan känns som att jag är där, i en annan värld. Jag försöker glömma den riktiga världen och det som är farligt här. Jag älskar att läsa, och det hjälper mig att hålla mig lugn, säger Nagham.

En flicka håller upp en teckning. På teckningen är det röda blommor mot svart bakgrund.

Om teckningen: ”Jag har ritat vallmo, som är en vanlig blomma i Palestina. Jag älskar blomman, speciellt när många blommor växer tillsammans och det blir som ett rött hav. Den röda färgen är så vacker. Jag valde en svart bakgrund för jag ville ha kontrasterna, att den röda färgen skulle stå ut.”

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.