Tryckt gåvobevis: Ghaiths teckning

Tryckt gåvobevis: Ghaiths teckning

225 kr

Ghaith är 9 år och har ritat sitt drömhus som är på en lugn och säker plats. 

  • Kortet levereras hem till dig på posten med tillhörande kuvert. Leveranstid är ca 5 vardagar.
  • Vill du beställa fler än ett kort kan du ändra antalet i din varukorg (längst upp till höger på sidan).
  • Storlek på kortet är 15×15 cm.
  • På insidan av kortet finns gott om plats för att skriva din hälsning.
  • På baksidan av kortet finns ett foto av Ghaith och en kort text om hans teckning.

På våra tryckta gåvobevis har vi låtit barn i Palestina rita sina drömmar. Detta kort bidrar till att deras röster får höras. Det är ett bevis på att Ghaith och alla andra barn i Barnboksprojektet får en paus från en vardag i krig och konflikt, och en chans att leka och vara kreativa. Ett bevis på att det finns människor som gör världen bättre varje dag, oavsett hur otäck den är. Ett bevis på att vi bryr oss. 

Ghaith

Ghaith Akram Eid är 9 år gammal och bodde före kriget i ett flyktingläger i Gaza tillsammans med sina föräldrar och syskon. Vi träffade Ghaith ett par dagar innan kriget startade, han gav oss sin teckning och han bad oss berätta i Sverige om hur barn i Gaza hade det. Sedan kriget bröt ut har det varit svårt att få kontakt eftersom internet har legat nere och det är ont om el.

– Jag drömmer om att bo i ett sådant hus, där det är lugnt och skönt. Och med en trädgård där man kan sitta och slappna av. När jag ritade huset så tänkte jag att det ska vara bra och stabilt, och på en lugn plats, i säkerhet, inga bombningar, sa Ghaith när han beskrev sin teckning.

På nätterna var Ghaith rädd för bomber, redan innan innan kriget startade den 7 oktober 2023. För han har, som alla barn i Gaza redan upplevt krig och bombningar. Han sov dåligt. Ibland var han vaken hela natten, ibland gick han in till föräldrarnas sovrum på natten och sov där, för att han inte vågade sova i rummet som han delade med sina två bröder.

Men på dagarna var Ghaith familjens lustigkurre. Han älskade att berätta roliga historier. Hela familjen skrattade när han drog sina skämt.

– Vi skrattar mycket. Jag tycker om att vara tillsammans med mina föräldrar och mina syskon. Det är i närheten av dem som jag känner mig som gladast, sa Ghaith.

Ghaith gick i en FN-skola i Gaza, och där var han med i Barnboksprojektets aktiviteter. Han gillade att läsa och rita, ihop med sina kompisar.

En pojke håller upp en teckning. På teckningen är ett gult hus med träd runt omkring.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.