Stöd oss

Du kan få skattereduktion

Visste du att kan du få 25 procent av din gåva i skattereduktionMaxbelopp att få avdrag på är 12 000 kronor per år, det ger ett avdrag på 3 000 kronor.  

En gåva på 200 kronor eller mer till Diakonia ger dig skattereduktion

Diakonia är godkända för skattereduktion för gåvor. Det betyder att du som skänker gåvor till oss kan få skattereduktion. Det som gäller är att du ska:  

 • Vara över 18 år eller fylla 18 år under det år då du skänkt gåvan. 
 • Ha gett minst 200 kronor per tillfälle och minst 2000 kronor totalt till en eller flera godkända organisationer under året. 
  Matpaket mottas från en kvinna till annan

  Ge mer utan att det kostar något extra

  Med skattereduktion kan du ge mer och hjälpa fler!

  Om du till exempel sedan tidigare ger 150 kronor men höjer summan till 200 kronor så får du 50 kronor tillbaka. Ingen extra kostnad för dig, men en större gåva till människor som kämpar mot fattigdom och förtryck. Smart och enkelt!

  Hur får jag skattereduktion på min gåva?

  För att du ska kunna få skattereduktion på din gåva behöver vi ditt personnummer. Vi lämnar en kontrolluppgift till Skatteverket och till dig. Skattereduktionen kommer vara förtryckt i din inkomstdeklaration.  

  Du hittar mer information om skattereduktion på Skatteverkets hemsida.

  Skattereduktion för gåvor | Skatteverket

  Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

  Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.