Tre personer vandrar på en stig i ett skogsområde. Runtom stigen är det högt gräs och höga buskar.
Organisation

Diakonias ledningsgrupp

Diakonias ledningsgrupp finns på vårt huvudkontor i Stockholm. Tillsammans driver de organisationens arbete framåt.

Porträtt av Lena Ingelstam

Generalsekreterare

Lena Ingelstam

Lena är generalsekreterare för Diakonia sedan juni 2020. Hon har stor erfarenhet från bistånds- och utvecklingssamarbete, både från biståndsmyndigheten Sida och inom civilsamhället. Innan hon tillträdde som generalsekreterare var hon internationell chef på Rädda Barnen. Lena började sin karriär när hon 1998 sändes ut som regionchef för Diakonia i Sydamerika.

Skicka epost

 

 

Porträtt av Lena Lundin

Lena Lundin

HR-chef 

Lena har många års erfarenheter HR-frågor i den privata sektorn. Hon kommer närmast från Sida där hon under 11 år främst arbetat med chefs- och ledarutveckling.

 

Porträtt av Ann-Sofie Lasell

Ann-Sofie Lasell 

Administrativ chef 

Ann-Sofie kommer närmast från Sveriges kristna råd. Där arbetade hon som koordinator för det ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina och Israel. Hon har bred erfarenhet från socialt arbete och chefsuppdrag i kommun och landsting, och många år som organisationskonsult.

Porträtt av Helena Lind

Helena Lind 

Insamlings- och kommunikationschef 

Helena har många års erfarenhet av kommunikations- och insamlingsarbete, från bland annat Sjöräddningssällskapet och Göteborgs Räddningsmission. 

Porträtt av Mattias Brunander

Mattias Brunander

Policy- och påverkanschef

Mattias har varit regionchef för Diakonia i Latinamerika, biträdande regionchef för Asien och programansvarig i Centralamerika. Han har också jobbat med processledning och metodansvar på Diakonias huvudkontor. Mattias har tidigare varit programchef på Action Aid och chef för givarsamordning och bidragshantering på Rädda Barnen.

Porträtt av Anna Eggelind

Anna Eggelind 

Internationell chef 

Anna har lång erfarenhet inom internationellt utvecklingssamarbete och humanitärt arbete. Hon kommer senast från Rädda Barnen där hon varit biträdande internationell chef och tillförordnad internationell chef. Anna har tidigare arbetat med Diakonias land- och regionprogram i Mellanöstern.

Porträtt av Domingo Torres Santos

Domingo Torres Santos

Biträdande internationell chef 

Domingo har haft flera olika positioner på Diakonia, bland annat som koordinator för Diakonias globala program, tematisk rådgivare inom social och ekonomisk rättvisa, regionsekreterare för Latinamerika samt som programansvarig på regionkontoret i Nairobi. 

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.