Tre personer vandrar på en stig i ett skogsområde. Runtom stigen är det högt gräs och höga buskar.
Organisation

Diakonias ledningsgrupp

Diakonias ledningsgrupp finns både på vårt huvudkontor i Stockholm och på respektive regionkontor. Tillsammans driver de organisationens arbete framåt.

Mattias Brunander

Generalsekreterare

Mattias har varit regionchef för Diakonia i Latinamerika, biträdande regionchef för Asien och programansvarig i Centralamerika. Han har tidigare varit programchef på Action Aid och chef för givarsamordning och bidragshantering på Rädda Barnen.

 

Irén Frändå 

Chef Verksamhetsstöd och Ekonomi 

Mångårig erfarenhet av internationellt utvecklingssamarbete, ideell och privat sektor som partner/auktoriserad revisor, ekonomichef, administrativ chef och biträdande regionchef. Ansvarig ledare inom ekonomi- och verksamhetsstyrning, revision, organisation och intern kontroll. Har tidigare arbetat för PwC, SAT-7 International, Diakonias regionkontor i Mellanöstern och Läkarmissionen.

Sofia Hallonsten

Chef Insamling och Kommunikation

Sofia är journalist i grunden och har rapporterat om bistånds- och utvecklingsfrågor under många år, i Sverige och internationellt. Hon har bred erfarenhet inom kommunikation och påverkan inom biståndssektorn och har en Master i Mänskliga rättigheter. Hon kommer senast från rollen som pressekreterare på Diakonia.

Anna Eggelind 

Internationell chef 

Anna har lång erfarenhet inom internationellt utvecklingssamarbete och humanitärt arbete. Hon kommer senast från Rädda Barnen där hon varit biträdande internationell chef och tillförordnad internationell chef. Anna har tidigare arbetat med Diakonias land- och regionprogram i Mellanöstern.

Porträtt av Domingo Torres Santos

Domingo Torres Santos

Biträdande internationell chef 

Domingo har haft flera olika positioner på Diakonia, bland annat som koordinator för Diakonias globala program, tematisk rådgivare inom social och ekonomisk rättvisa, regionsekreterare för Latinamerika samt som programansvarig på regionkontoret i Nairobi. 

Natacha Vorholter

Regionchef Afrika

Natacha har arbetat länge inom utveckling och humanitärt arbete i Afrika, specifikt i Botswana, Sierra Leone, Uganda, Sudan och Sydafrika. Hon har bland annat haft tjänster på Rädda Barnen som biträdande regionchef och programchef för internationella Rädda Barnen.

Teresia Carlgren

Regionchef Latinamerika

Teresia har jobbat inom internationellt utvecklingssamarbete med fokus på skydd av människorättsförsvarare framför allt i Latinamerika, som bl.a. fredsobservatör i Colombia, landchef för Forum Civ i Colombia, verksamhetsledare för Svalorna Latinamerika och ansvarig för globalt MR-bistånd på Amnestyfonden. Hon kommer senast från Kristna Fredsrörelsen som internationell verksamhetssamordnare.

Peter Ottosson

Regionchef Mellanöstern/Nordafrika 

Peter har lång erfarenhet från olika ledningsuppdrag i Diakonia. Han har varit internationell chef och medlem av Diakonias ledningsgrupp, biträdande regionchef för Afrika, regionsamordnare för Diakonia i Latinamerika, och har flerårig erfarenhet av arbete i flyktingläger i Centralamerika.

Krister Adolfsson

Regionchef Asien

Krister har lång erfarenhet av organisationsledning, bland annat som administrativ chef på WWF. Han har tidigare arbetat på Diakonia som regionchef för Diakonia Afrika, biträdande generalsekreterare och ekonomichef.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.