Tre personer vandrar på en stig i ett skogsområde. Runtom stigen är det högt gräs och höga buskar.
Organisation

Diakonias ledningsgrupp

Diakonias ledningsgrupp finns både på vårt huvudkontor i Stockholm och på respektive regionkontor. Tillsammans driver de organisationens arbete framåt.

Porträtt av Lena Ingelstam

Generalsekreterare

Lena Ingelstam

Lena är generalsekreterare för Diakonia sedan juni 2020. Hon har stor erfarenhet från bistånds- och utvecklingssamarbete, både från biståndsmyndigheten Sida och inom civilsamhället. Innan hon tillträdde som generalsekreterare var hon internationell chef på Rädda Barnen. Lena började sin karriär när hon 1998 sändes ut som regionchef för Diakonia i Sydamerika.

Skicka epost

 

 

Porträtt av Mattias Brunander

Mattias Brunander

Biträdande generalsekreterare

Mattias har varit regionchef för Diakonia i Latinamerika, biträdande regionchef för Asien och programansvarig i Centralamerika. Han har tidigare varit programchef på Action Aid och chef för givarsamordning och bidragshantering på Rädda Barnen.

 

Lena Lundin

HR-chef 

Lena har många års erfarenheter HR-frågor i den privata sektorn. Hon kommer närmast från Sida där hon under 11 år främst arbetat med chefs- och ledarutveckling.

Irén Frändå 

Chef Verksamhetsstöd och Ekonomi 

Anna Eggelind 

Internationell chef 

Anna har lång erfarenhet inom internationellt utvecklingssamarbete och humanitärt arbete. Hon kommer senast från Rädda Barnen där hon varit biträdande internationell chef och tillförordnad internationell chef. Anna har tidigare arbetat med Diakonias land- och regionprogram i Mellanöstern.

Porträtt av Domingo Torres Santos

Domingo Torres Santos

Biträdande internationell chef 

Domingo har haft flera olika positioner på Diakonia, bland annat som koordinator för Diakonias globala program, tematisk rådgivare inom social och ekonomisk rättvisa, regionsekreterare för Latinamerika samt som programansvarig på regionkontoret i Nairobi. 

Johan Norrby

Chef Insamling och Kommunikation

Johan har jobbat med kommunikation och insamling inom civilsamhället sedan 1997. Han kommer senast från Operation Smile där han var insamlingschef. Tidigare har han bland annat jobbat för Hjärnfonden, Västerås Stadsmission och ACT Svenska kyrkan.

Porträtt av Linda B Hammarberg mot en grå bakgrund

Linda B Hammarberg 

Regionchef Afrika

Linda har en lång erfarenhet inom internationellt utvecklingssamarbete och humanitärt arbete från civilsamhället och internationell organisation. Linda har haft flera olika positioner på Diakonias region- och huvudkontor och har varit regionsekreterare för Afrika, humanitär och konfliktrådgivare, programchef för Viktoria Sjö-programmet, biträdande regionchef och regionchef för Afrika.

Ett porträtt av Krister Holm mot mörk bakgrund

Krister Holm

Regionchef Asien

Krister har lång erfarenhet inom internationellt utvecklingssamarbete och områdena kommunikation och påverkansarbete. Han kommer senast från Svenska Afghanistankommittén där han varit chef för kommunikationsenheten på Sverigekontoret. Krister har tidigare arbetat med biståndspolitik, klimat och handelsfrågor.

Teresia Carlgren

Regionchef Latinamerika

Teresia har jobbat inom internationellt utvecklingssamarbete med fokus på skydd av människorättsförsvarare framför allt i Latinamerika, som bl.a. fredsobservatör i Colombia, landchef för Forum Civ i Colombia, verksamhetsledare för Svalorna Latinamerika och ansvarig för globalt MR-bistånd på Amnestyfonden. Hon kommer senast från Kristna Fredsrörelsen som internationell verksamhetssamordnare.

Peter Ottosson

Regionchef Mellanöstern/Nordafrika 

Peter har lång erfarenhet från olika ledningsuppdrag i Diakonia. Han har varit internationell chef och medlem av Diakonias ledningsgrupp, biträdande regionchef för Afrika, regionsamordnare för Diakonia i Latinamerika, och har flerårig erfarenhet av arbete i flyktingläger i Centralamerika.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.