Ett par barnhänder håller upp en teckning av ett gult hus.

Köp julens finaste gåvobevis

Vi har låtit barn i Palestina rita teckningar om sina drömmar och saker de älskar. När du köper detta kort bidrar du till att deras röster får höras. Det är ett bevis på att det finns människor som gör världen bättre varje dag, oavsett hur otäck den är. Ett bevis på att vi bryr oss.

Årets julgåva finns med fyra olika motiv och i tre olika utföranden.

Tryckta gåvobevis - Julkort som du beställer via länken nedan. Korten skickas hem till dig på posten. Observera att leveranstiden är cirka fem vardagar.

Digitala gåvobevis - Du väljer motiv och belopp, och skriver en egen hälsning. Du får gåvobeviset som pdf, som du antingen kan ladda ner och skriva ut, eller skicka digitalt till mottagaren.

Digital julhälsning - Även här väljer du motiv och belopp, och skriver en egen hälsning. Din julhälsning skickas med sms till mottagaren på den dag och tid som du har valt.

Välj din julgåva här ovanför!

Barnboksprojektet

Kultur och böcker ger barnen hopp

När du köper en julgåva från oss är du med och ser till att fler barn får vara med i Barnboksprojektet.

Redan innan kriget var vardagen i Palestina våldsam. Just nu handlar det i Gaza om överlevnad, och även situationen på Västbanken är svår.

Genom Barnboksprojektet får barnen en trygg plats och en möjlighet att för en stund glömma krig och våld. På bibliotek, i skolor och där det är möjligt hålls grupper för barn, där de genom läsning och kultur får drömma, bearbeta allt som sker runtomkring dem, tänka och uttrycka sig fritt.

Stort tack för din gåva!

En grafisk bild med 91% skrivet inuti en cirkel. I bakgrunden syns två händer som håller stora gröna blad.

Din gåva gör skillnad

91 procent går till verksamhet

När du skänker pengar till Diakonia kan du känna dig trygg. Din gåva används alltid där vi bedömer att behovet är som störst. Alla utgifter kontrolleras noga och vi är stolta över att endast 9 kronor av din hundralapp gick till nödvändig administration och insamlingskostnader 2022. 9 kronor som bidrar till en säker kvalitetskontroll så du att kan känna att din gåva gör stor nytta.