Foto på leende flicka i ett av Libanons flyktingläger

Diakonia och Världens Barn hör ihop!

Sedan starten på 1990-talet är Diakonia en del av Världens Barn och det viktiga arbetet att göra jorden till en bättre plats för alla världens barn. Det är möjligt tack vare ditt stöd.

Världens Barn är en gemensam insamlingskampanj och ett samarbete mellan Radiohjälpen och 13 humanitära organisationer, SVT, Sveriges Radio P4 samt ett stort antal skolor, föreningar och privatpersoner runt om i landet. En del av pengarna från kampanjen går till Diakonias arbete för barn i Libanon.

Du kan vara med och samla in pengar till Världens Barn! Det gör du enklast genom att starta en egen digital bössa. Det är helt upp till dig hur du vill samla in pengar - det kan till exempel vara genom att baka kakor och sälja, anordna en loppis, springa ett lopp eller helt enkelt genom att sprida ordet om det viktiga arbetet för att alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Alla är välkomna att starta en insamling - privatpersoner, föreningar, skolor och församlingar.

Stort lycka till - och tack för att du är med!

Vad gör du för Världens Barn?

Vi blir jätteglada om du vill dela med dig om ditt engagemang för Världens Barn!

Bild på flicka i ett av Libanons flyktingläger

Libanon

En plats att leka för att läka

Diakonias Barnrättsprojekt är ett av de projekt som får stöd från Världens Barn. I utkanten av Beirut lever tusentals barn i kaos. Många av barnen tvingas arbeta och risken att utsättas för våld och sexuella övergrepp är hög. Barnrättsprojektet ger hopp till barnen. Med psykosocialt stöd får barnen en trygg plats där de kan leka för att läka. De får också kunskap om hur de kan skydda sig mot olika faror.

Vanliga frågor om Världens Barn

Vad är Världens Barn?

Vad går Världens Barn-pengarna till?

Hur vet jag att pengarna kommer fram?

När är insamlingsperioden till Världens Barn 2023?

Kan jag få en biljett till inspelningen av Världens Barn-galan i SVT?

Har du frågor om Världens Barn?

Ett porträtt av Unni Jonsson

Unni Jonsson

Kommunikatör

Skicka epost
08-453 69 51