En lastbil med en massa kassar på flaket och en man i reflexväst som lyfter ur kassar.
Nyhet

Nu slår vintern till i Gaza - vårt stöd viktigare än någonsin

2023-12-18

Situationen i Gaza är desperat och förvärras för varje dag. Även på Västbanken ökar våldet och krisen blir värre för varje dag som går.  

Nästan 20 000 palestinier har dödats i kriget och siffran fortsätter att stiga. Den humanitära krisen i Gaza förvärras när sjukdomar sprids och bristen på mat och vatten blir allt mer akut. Diakonia har arbetat i Palestina sedan 1960-talet och sedan krigets start har vi kunnat ge psykosocialt stöd till utsatta barn och deras familjer. Nu när vintern kommer till Gaza delar vi ut ved, vinterkläder, filtar, mat och andra förnödenheter till människor i akut nöd. I första hand jobbar våra samarbetsorganisationer för att lokalisera varor inom Gaza, men vi kommer också, så snart det är möjligt, att köra in det som behövs utifrån.

Eskalerande våld på Västbanken

Våldet ökar även på Västbanken. Behovet av vård är stort. Vår mobila klinik besöker isolerade samhällen, ger vård och mediciner till utsatta barn och vuxna, samt mjölkersättning till bebisar.

En man med vit väst och stetoskop runt halsen undersöker ett barn.
Vår lokala samarbetsorganisation Läkare för mänskliga rättigheter driver en mobil klinik. Två gånger i veckan besöker den isolerade samhällen på Västbanken och ger vård och mediciner till behövande.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.