Nyhet

Akut insats för Ukraina

2022-03-04

Läget är akut för alla de människor som nu drabbas av kriget i Ukraina. Biståndsorganisationen Diakonia arbetar tillsammans med det globala nätverket Act Alliance och lokala samarbetsorganisationer i Ukraina och grannländerna för att ge humanitär hjälp.

Över Ukrainas gräns flyr människor med bara precis det de i all hast hunnit få med sig. Behoven av mat, kläder och de mest akuta förnödenheterna är stora, och snabbt växande.

Situationen ändras snabbt och vi följer och analyserar utvecklingen löpande för att ge bästa möjliga stöd till de drabbade. Det kan handla om mat, mediciner och hygien-kit till vuxna och barn, men också en tillfällig plats att vila på och få skydd.

- Vi följer med bestörtning situationen i Ukraina. Genom de etablerade vägar vi har för humanitärt stöd kan vi snabbt vara på plats för att hjälpa människor som drabbas av kriget, och vi hoppas att många privatpersoner har möjlighet att bidra till våra insatser, säger Lena Ingelstam, generalsekreterare på Diakonia.

Familj återförenas ukraina

Ge Ukraina ditt stöd

Genom att ge en gåva till Diakonias katastroffond bidrar du till att människorna som drabbas av kriget i Ukraina får hjälp.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.