En kvinna håller om ett barn. De har vinterkläder på sig.

Människorna i Ukraina behöver ditt stöd! 

Kriget i Ukraina har utvecklats till en katastrof av enorma proportioner. Mitt i allt detta kan vi hjälpa människor att överleva. Att ta sig till en trygg plats. Att få mat, en sovplats och stöd. Diakonia arbetar tillsammans med våra samarbetsorganisationer i ACT Alliance, och når människor på flykt både i Ukraina och i grannländerna.

 

Ja, jag vill stödja Diakonias katastroffond

Fyll i dina uppgifter

Välj betalmetod

Du har valt att ge

500 kr

När du går vidare godkänner du även hur vi använder och behandlar dina personuppgifter. Läs mer i vår integritetspolicy.

En kvinna och två barn tittar in i kameran.

En vedspis som gör skillnad

När Natalias hem blev förstört av raketer bestämde hon sig för att fly med sina barn. I staden Zmiiv blev ett skjul utan uppvärmning deras nya hem. Genom Diakonias samarbetsorganisationer fick familjen en vedspis. Med den kan de både värma sig och laga mat.

– Det enda vi har är ved. Jag bestämmer först hur mycket vi kan avvara och tänder sen spisen. Ofta startar jag den på kvällen, och sätter en gryta ovanpå som får småputtra under natten berättar Natalia.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.