Tre barn vid förstörda byggnader
Palestina

Arbete för människor i konfliktområden

Diakonia arbetar för människor i konfliktområden genom lokala center för internationell humanitär rätt.

Projektet startades för att öka respekten för de internationella krigslagarna och skyddet för människor i konfliktområden. Centret för internationell humanitär rätt har genom åren blivit en ledande källa av oberoende information och analys om internationell humanitär rätt (IHL).

Centrets huvudkontor ligger i Stockholm men vi har även kontor i Jerusalem, Libanon och Mali. Vi erbjuder rådgivning till andra organisationer, arrangerar utbildningar och stöttar lokala civilsamhällesorganisationer i deras arbete att främja IHL.

Centrets mål är att förbättra respekten för grundläggande rättsliga standarder i tider av väpnad konflikt. Mer mänsklighet i konflikt bidrar till en miljö där människor och deras samhällen så småningom kan leva sida vid sida och i fred. Vi tror att detta bara kan uppnås genom kollektiv handling och därför engagerar vi oss med en rad aktörer från lokal till global nivå.

Två barn spelar fotboll framför muren i Palestina

IHL-centret i Jerusalem

Centret för Internationell humanitär rätt i Jerusalem arbetar för att förbättra situationen och öka kunskapen om IHL i det israeliska och palestinska samhället.

IHL-programmet har en egen webbplats. Där hittar du mycket mer information om arbetet. Sidan är på engelska.

Swisha en gåva

Din gåva är viktig. Tillsammans förändrar vi världen!

Varför behöver vi din epostadress?

Läs mer om hur vi använder och behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.