An image of two ships on land.
Här finns vi

Myanmar

Nästan hälften av befolkningen i Myanmar försörjer sig på att odla för familjens behov. Diakonias mål är att minska fattigdomen i landet. Myanmar har tropiskt klimat med regn som kan leda till översvämningar, jordskred och cykloner. Klimatförändringen gör vädret alltmer oförutsägbart.

Smarta lösningar för klimatet

Diakonia satsar på att öka böndernas möjligheter att hantera förändrat klimat och nyckfullt väder. När det är mycket översvämningar går det inte att odla som vanligt. En smart lösning är då att de börjat odla grönsaker på flottar. En enkel men genialisk idé!

Vi jobbar också med att ta fram planer för att hantera katastrofer. Det är viktig kunskap som räddar liv när läget blir akut.

Klimatförändring och katastrofer påverkar män och kvinnor på olika sätt på grund av deras roller, ansvar och de orättvisor som finns i samhället.

Ofta är kvinnor mer utsatta både vid katastrofer och för klimatförändringarnas långsiktiga effekter. För oss är det därför avgörande att kvinnor har en central roll i alla projekt och i att ta fram planer för hantering av katastrofer. Det är fråga om mänskliga rättigheter för alla. Dessutom gynnar det hela samhället.

Kvinna står i kvällsljus. I bakgrunden syns låga byggnader och några träd.

För en rättvis, jämlik och hållbar värld

Tillsammans med människor runt om i världen skapar vi smarta och hållbara lösningar på världens stora problem.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.