Ett klassrum i Bangladesh med flickor och pojkar i skoluniformer.

Ge en gåva för en trygg skolgång

Barn ska inte arbeta. Barn ska inte gifta sig. Barn ska inte kriga. Förra veckan började en miljon svenska barn i skolan. Men verkligheten på många platser runt om i världen ser helt annorlunda ut.  

Vill du att barn ska få gå i skolan? Ge en börjaskolan-gåva idag! Då bidrar du till vårt arbete för att ALLA barn ska få gå i skolan.  

Swisha en gåva

Ja! Jag vill bidra till Diakonias arbete för att alla barn ska få gå i skolan.

Varför behöver vi din epostadress?

När du går vidare godkänner du även hur vi använder och behandlar dina personuppgifter. Läs mer i vår integritetspolicy.

14-åriga Joseph arbetar i gruvan

Under pandemin är det inte bara sjukdom som hotar. I dess spår ökar fattigdomen, och i Zambia som en följd av det även barnarbete. Stängda skolor och ökad fattigdom driver barn till gruvorna. Som Joseph. Han går egentligen i årskurs sju, men just nu är hans skola stängd. Därför är Joseph istället här, och plockar sten.

Arbetet i gruvorna är långt från lätt. Det är tungt arbete även för en vuxen. Det innebär stora risker även för en vuxen. Och här arbetar barn. Det kan inte få fortsätta.

Vi arbetar för att stoppa barnarbete! I vårt projekt pratar vi med ansvariga, politiker och föräldrar om barns rättigheter. Och kräver att samhället tar ansvar för barnen. Du kan vara med, och göra skillnad för barn som Joseph.

En pojke med munskydd sitter på marken, framför sig har han några hinkar med sten.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.