Tryckt gåvobevis: Zeinas teckning

Tryckt gåvobevis: Zeinas teckning

225 kr

Zeina är 10 år och har ritat naturen, som hon älskar.  

  • Kortet levereras hem till dig på posten med tillhörande kuvert. Leveranstid är ca 5 vardagar.
  • Vill du beställa fler än ett kort kan du ändra antalet i din varukorg (längst upp till höger på sidan).
  • Storlek på kortet är 15×15 cm.
  • På insidan av kortet finns gott om plats för att skriva din hälsning.
  • På baksidan av kortet finns ett foto av Zeina och en kort text om hennes teckning.

På våra tryckta gåvobevis har vi låtit barn i Palestina rita sina drömmar. Detta kort bidrar till att deras röster får höras. Det är ett bevis på att Zeina och alla andra barn i Barnboksprojektet får en paus från en vardag i krig och konflikt, och en chans att leka och vara kreativa. Ett bevis på att det finns människor som gör världen bättre varje dag, oavsett hur otäck den är. Ett bevis på att vi bryr oss. 

"Rita är det roligaste jag vet"

Zeina Azem är tio år och bor med sina föräldrar och systrar i en by på Västbanken.

Efter skolan går Zeina förbi biblioteket nästan varje dag för att kolla om det är öppet. Ibland är bibliotekarien är där, även när det inte är planerade öppettider. Och då brukar Zeina och hennes kompisar få komma in och läsa och rita.

– Rita är det roligaste jag vet. Jag vill bli konstnär när jag blir stor. Jag ritar nästan hela tiden, hemma också.

Barnboksprojektet har schemalagda aktiviteter två gånger i veckan.

– Jag tycker om att komma hit för jag lär mig att rita bättre, och vi gör roliga saker här. Mest ritar jag motiv från naturen. När jag gör det känns det som att jag är i naturen och leker.

Zeina berättar att hon tycker mest om att rita sådant som är vackert och fint, då känner hon sig glad. Men ibland ritar hon också sådant hon är rädd för, som soldater.

– När jag ritar soldater eller saker som är otäcka känner jag mig rädd, men efteråt känns det bättre. Det känns som att rädslan försvinner lite när jag har ritat det som jag är rädd för.

Om teckningen: "Jag har ritat himlen och solen och våren med en massa blommor. Jag älskar naturen, jag älskar att vara i naturen. Varje helg går vi ut i naturen, jag och mina föräldrar och mina småsystrar. Vi leker och plockar blommor."

En flicka håller upp en teckning. Teckningen är en sol med himmel ovanför och gräs nedanför.

Håll dig uppdaterad – prenumerera på Diakonias nyhetsbrev

Genom att registrera din e-post så godkänner du vår hantering av personuppgifter och tillåter oss att skicka dig relevanta nyhetsbrev om Diakonias arbete.