Diakonia - Människor som förändrar världen
Glendy Romero från Guatemala är en av de ungdomar som filmar sitt liv på Leva Likas webbplats. Foto: Markus Marcetic

Webbplats med unikt material

Den 7 februari 2013 lanserades www.levalika.se - en sajt för dig som vill veta mer om Centralamerika, om unga människors livsvillkor och om jämställdhet. Leva Lika är ett jämställdhetsprojekt som drivs av Diakonia och We Effect i Guatemala, Honduras och El Salvador.

Följ sex centralamerikanska ungdomar

På sajten berättar vi om projektet och om kvinnors situation, men framförallt skildrar vi vardagslivet för unga människor. Bland annat bidrar centralamerikanska ungdomar med korta filmer ur sina liv.

Vi hoppas att levalika.se blir en plats där människor kan mötas och utbyta tankar och idéer. På vår Facebook-sida finns möjlighet att direkt kommentera och ställa frågor kring ungdomarnas filmer.

Utbildningsmaterial för skolan

Sajten innehåller material som kan användas i skolan och i ungdomsgrupper, som exempelvis övningar, diskussionsmaterial om jämställdhetsfrågor och reportage om livet i Centralamerika.

Om webbplatsen

Levalika.se vänder sig särskilt till gymnasieungdomar, men alla som är intresserade av internationella frågor, Centralamerika, jämställdhet och unga människors livsvillkor kan ha glädje av levalika.se.

Vi hoppas att sajten manar till intressanta diskussioner och tankar kring vårt eget och andras sätt att leva.

Genom projektet Leva Lika, som drivs av Diakonia och We Effect, med stöd från Svenska PostkodLotteriet, ska 3 000 kvinnor i Honduras, El Salvador och Guatemala få det bättre.