Diakonia - Människor som förändrar världen
Diakonia, var en av 55 organisationer, som fick ta del av Postkodlotteriets årliga utdelning. Diakonia är en av 55 organisationer som fick ta del av Postkodlotteriets årliga utdelning.

Stort stöd från Postkodlotteriet

Onsdagen den 21 februari var det återigen dags för Postkodlotteriets årliga utdelning. Diakonia fick ta emot fantastiska 21 miljoner kronor. ”Jag känner stolthet, men framförallt tacksamhet” säger Diakonias generalsekreterare Georg Andrén.

2018-02-22

På onsdagkvällen fördelades fjolårets överskott från Postkodlotteriet mellan 55 ideella organisationer. För sjätte året i rad får organisationerna dela på mer än en miljard kronor. Och Diakonia fick 21 miljoner kronor. Viktiga medel till arbetet för världens mest utsatta människor.
- Postkodlotteriet är en viktig givare för att säkra mänskliga rättigheter och stärka civilsamhällen. Att få vara en förmånstagare i detta stärker våra möjligheter att fortsätta kämpa för att varje kvinna, man, flicka och pojke får rätt till ett värdigt liv, säger Georg Andrén, Diakonias generalsekreterare som var på plats för att ta emot checken.

Sedan starten 2005 har lotteriet genererat 9,4 miljarder kronor till den ideella sektorn.

─ De ideella organisationerna är viktiga för Sverige. Vi är därför mycket stolta över att vi för sjätte året i rad levererar över en miljard kronor till ideella sektorn i Sverige. Enligt Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, FRII, står svenska lottköpare för cirka 20 procent av intäkterna till ideell sektor. Postkodlotteriets lottköpare svarar för hälften av detta, säger Anders Årbrandt, en av två managing directors på Postkodlotteriets operatörsbolag Novamedia Sverige AB.

Under åren har pengar från PostkodLotteriet bland annat finansierat projekt i Nicaragua som främjar och försvarar de mänskliga rättigheterna av ursprungsbefolkningen på den karibiska kusten, i Sri Lanka som arbetar med barns rättigheter och fredsklubbar för tjejer i Zimbabwe.