Diakonia - Människor som förändrar världen
Check från Postkodlotteriet Diakonias generalsekreterare Georg Andrén tillsammans med Gabriella Riddéz, insamlingsansvarig och Diakonias styrelseordförande Pether Nordin.

Nära 18 miljoner i stöd till Diakonia

Onsdagen den 13 februari var det dags för Postkodlotteriets årliga utdelning. Diakonia fick ta emot 17,85 miljoner kronor. ─ Det är överväldigande, säger Diakonias generalsekreterare Georg Andrén.

2019-03-14

På onsdagskvällen fördelades fjolårets överskott från Postkodlotteriet mellan ett femtiotal ideella organisationer. Summan som organisationerna får dela på i år är drygt 951 miljoner kronor. Och Diakonia fick 17,85 miljoner kronor till sin verksamhet. 

─ Det är överväldigande för att det här ger oss ett rejält bidrag till vårt arbete för att människor ska kunna ta sig ur fattigdom och slippa förtryck, säger Georg Andrén, Diakonias generalsekreterare som var på plats för att ta emot checken.

Sedan starten 2005 har lotteriet genererat 10,3 miljarder kronor till den ideella sektorn.

─ Vi är glada för alla människor som engagerar sig, säger Georg Andrén och fortsätter:

─ De här pengarna använder vi till att ligga på svenska politiker och påminna dem om deras ansvar och försöka få dem att agera för utsatta människors rättigheter, säger han.

Under åren har pengar från PostkodLotteriet bland annat finansierat projekt i Nicaragua som främjar och försvarar de mänskliga rättigheterna av ursprungsbefolkningen på den karibiska kusten, i Sri Lanka som arbetar med barns rättigheter och fredsklubbar för tjejer i Zimbabwe.