Diakonia - Människor som förändrar världen
Johan Romare är Diakonias regionchef i Afrika men träder i början på december in som tillförordnad generalsekreterare efter Georg Andrén. Foto: Martina Holmberg

Vår regionchef i Afrika Johan Romare blir tf generalsekreterare

Diakonias huvudmän har utsett Diakonias regionchef i Afrika Johan Romare till tillförordnad generalsekreterare. Samtidigt har rekryteringen av Georg Andréns efterträdare påbörjats.

2019-11-21

Vid ett extrainsatt årsmöte utsåg Diakonias huvudmän regionchefen för Afrika, Johan Romare, till tillförordnad generalsekreterare efter Georg Andrén. Georg Andrén har av regeringen utsetts till landshövding i Värmland och slutar på Diakonia i början på december.

Vi känner oss väldigt tillfreds och trygga med att Johan tar vid som tillförordnad generalsekreterare, säger Pether Nordin, ordförande för Diakonias styrelse.

Stor erfarenhet av utvecklingsarbete

Johan Romare tillträdde posten som regionchef för Diakonia i Afrika i augusti 2017. Dessförinnan arbetade han som internationell chef på medieinstitutet FOJO i Kalmar.

Johan har stor erfarenhet av globala frågor och av utvecklingsarbete även sedan tidigare, bland annat via Unesco. Han har också en bakgrund som journalist.

Rekrytering av efterträdare

Johan Romare tillträder formellt den 9/12 och förordnandet gäller till den sista juni 2020. Processen med att rekrytera en efterträdare till Georg har parallellt med detta inletts.