Diakonia - Människor som förändrar världen
Irakiska flyktingar med hjälppaket vid en av skolorna i Gaza som också hjälper de nödställda. Foto: ACT/DKH/Anne Dreyer

Förföljda i Irak - din gåva behövs

I norra Irak är situationen för kristna och andra minoritetsgrupper akut. Diakonia är på plats genom det globala nätverket ACT Alliance. Med din gåva kan vi hjälpa fler av de förföljda med till exempel skydd, mat, vatten, hygienartiklar och andra förnödenheter!

2014-09-10

Diakonias insats fortsätter

Vi är kvar i Irak för att hjälpa alla dem som tvingats fly sina hem på grund av förföljelse. Det är kristna och andra minoritetsgrupper som fördrivs från Irak. Över en miljon människor har tvingats på flykt i år och bara under augusti dödades nästan 1500 personer.

Via ACT Alliance räknar vi med att nå internflyktingar som är drabbade av förföljelse i norra Irak. Många i civilbefolkningen har flytt upp i bergen och hjälparbetet sker under mycket svåra förhållanden. Insatsen är farlig inte bara för de drabbade irakierna utan även för hjälparbetarna.

Hjälp till 60 000 personer

Vi ger skydd samt det mest nödvändiga, till exempel mat, vatten, hygienartiklar och andra förnödenheter. Diakonias organisation arbetar i de kurdiska områdena och i Karbala-regionen i norra Irak. Insatserna samordnas och genomförs av lokala organisationer som varit på plats i många år och som kan området väl.  Hjälpen beräknas nå omkring 60 000 personer.

Svåra trauman gör psykosocialt stöd nödvändigt

- Det är förfärliga rapporter som vi får höra av flyktingarna. I insatsen vi gör nu finns också psykosocialt stöd till människor med svåra trauman, berättar Diakonias generalsekreterare Bo Forsberg.

Vi behöver ditt fortsatta stöd. Tack till er som redan gett en gåva!