Diakonia - Människor som förändrar världen
Georg Andrén tillsammans med Puntland's President Said Abdullahi Deni. Georg Andrén tillsammans med Puntland's President Said Abdullahi Deni.

Diakonia firar 25 år i Somalia

Presidenten i Puntland, ministrar och våra samarbetsorganisationer kom för att fira Diakonias arbete i Somalia. ”Jag känner mig överväldigad över allt det som Diakonia bidragit till under åren” säger Diakonias generalsekreterare Georg Andrén som var på plats.

2019-02-26

1994 påbörjades Diakonias arbete i den norra Puntlandregionen i Somalia. Under åren har vårt arbete utvecklats från att bygga skolor till ett brett arbete för demokrati och mänskliga rättigheter.

För 25 år sedan var Diakonia den första internationella organisationen på plats. Att vi är en viktig aktör i regionen syntes när det var dags att fira vårt 25-årsjubliem. Presidenten för Puntland tillsammans med ministrar, Sveriges ambassadör Andreas von Uexküll, många av våra samarbetsorganisationer och många fler kom till jubileumsfirandet. Att vi tidigt etablerade oss i regionen har gett oss stort förtroendekapital säger Muna Yusuf, Diakonias programsamordnare.
- Nu vill vi fortsätta ha bra relationer med regeringen, civilsamhället och rättighetsbärarna. Bara då kan vi nå dit vi vill.

Även Diakonias generalsekreterare Georg Andrén var i Garowe.
- Framgångsreceptet har varit, och fortsätter att vara: Lyhördhet och uthållighet. Jag känner mig överväldigad över allt det som Diakonia bidragit till under åren. Presidenten, ministrar och våra partner uttrycker stor respekt för vårt arbete.