Diakonia - Människor som förändrar världen
Diakonias Krister Adolfsson fick ta emot checken på 10 miljoner kronor av Rikard Sjöberg på Svenska Postkodlotteriet den 20 februari 2014. Foto: Magnus Sandberg

Diakonia får 10 miljoner kronor från Svenska PostkodLotteriet

Vid Svenska PostkodLotteriets årliga förmånstagarfest ikväll den 20 februari tilldelades Diakonia 10 miljoner kronor. Utdelningen gjordes på Fryshuset i Hammarby Sjöstad i Stockholm och totalt fick 44 organisationer dela på 1,1 miljarder kronor!

2014-02-20

Mottagarna styr Diakonias bistånd

Diakonia arbetar med långsiktigt biståndsarbete i drygt 30 länder, bland annat med hjälp av stödet från Svenska PostkodLotteriet. Utgångspunkten för vårt arbete är alltid mottagarnas behov: Människor som lever i fattigdom vet själva vad som behövs för att förändra. Vår uppgift är att stötta dem i kampen för ett värdigt liv.

Genom drygt 400 lokala samarbetsorganisationer arbetar vi för att människor själva ska kunna förändra sina liv och skapa en hållbar utveckling.

Finansierar även påverkansarbete

En del av pengarna som Diakonia får från Svenska PostkodLotteriet finansierar också Diakonias påverkansarbete i Sverige och EU.

- Diakonia stödjer människor som kämpar mot orättvisor och som vill förändra världen. Vi är glada över att kunna vara med och bidra till det viktiga arbetet, säger Stina Götbrink, välgörenhetschef på Svenska PostkodLotteriet.

Svenska PostkodLotteriet är en del av holländska Novamediakoncernen och delar årligen ut överskottet till ideella organisationer. Tillsammans med systerlotterierna i Holland och Storbritannien är Svenska PostkodLotteriet världens andra största privata givare till ideell verksamhet.